IN ACEST ARTICOL:
O reteta delicioasa de placinta englezeasca cu carne

Am dat peste aceasta placinta intr-un Good Food din UK si am botezat-o placinta englezeasca, dar de fapt pe ea o cheama sausage roll. Asta ar inseamna sa scoti carnea tocata din carnati si sa o amesteci cu celelalte ingrediente, dar eu am luat-o pe drumul 'al mai drept si-am folosit direct carne tocata. Ingredientul minune, insa, e marul, care ii da o aroma asa de speciala & delicioasa, ca nu te mai poti opri din mancat.

Ingrediente placinta englezeasca cu carne:

  • 500 g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1 mar
  • patrunjel
  • 6-7 felii bacon
  • 50 g pesmet
  • 2 oua
  • 2 lingurite mustar cu boabe
  • sos Tabasco
  • aluat foietaj

Mod de preparare placinta englezeasca cu carne:

Intr-un bol mare se amesteca 500g carne tocata cu 1 ceapa tocata maruuunt, marunt, 1 mar taiat cubulete (mititele, cam de 1/2cm ;) 1 legatura de patrunjel, masacrat bine, vreo 6-7 felii de bacon, tocate si ele marunt, 50g de pesmet, 2 oua, 2 lingurite de mustar cu boabe si cativa stropi de Tabasco, pentru niste piscaturi la limba ;)

Aluatul foietaj, pe care ai avut grija sa-l scoti din congelator cu cateva ore inainte (ca sa nu te apuci sa-l decongelezi cu foehnul, cum am facut eu odata in tineretile mele ;), il tai pe jumatate, si pe fiecare jumatate azezi la un capat compozitia si apoi le rulezi.

Nu mai trebuie decat sa ungi rulourile cu putin ou batut si sa le presari cu ceva susan/mac/chimen sau ce altceva iti mai suna tie bine. Apoi la cuptor cu ele, la foc potrivit (180 grade), pentru vreo 30-40 de minute, pana sa rumenesc frumos si bucataria miroase asa de bine ca nu mai poti de pofta!

Pofta buna!

Mai multe retete interesante puteti gasi pe blogul leblogpiquant.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri