O reteta gustoasa de ostropel de pui

Ingrediente ostropel de pui:

  • un pui(preferabil de curte) Ostropel de pui
  • o ceapa mare sau 2 legaturi ceapa verde
  • un ardei rosu
  • piper
  • boia
  • sare
  • cateva foi de dafin
  • 300 gr rosii coapte
  • un catel de usturoi
  • supa de pui

Mod de preparare ostropel de pui:

Daca puiul este de curte,se pune la fiert in apa clocotita cu sare,dupa ce l-ati portionat in prealabil,puiul trebuie fiert partial.(daca ati cumparat puiul din hypermarket,sariti peste etapa cu fiertul).Apoi se prajeste frumusel in putin ulei,pana s-a rumenit pe toate partile,dupa care se scoate din tigaie si se soteaza in acelasi ulei,ardei si ceapa tocata,se adauga si rosii decojite si taiate cubulete si se lasa sa dea intr-un clocot.Se pun bucatile de pui rumenite in sos alaturi de 1 cana si jumatate de supa de pui sau apa,usturoi pisat si condimentele,se lasa la fiert in jur de 30 min,in timpul prepararii se mai completeaza cu supa de pui sau vin,daca sosul a scazut prea mult,la final sarati mancarica si garnisiti-o cu patrunjel si marar proaspat.

Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul poetagurmanda.blogspot.com


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ostropel de pui.