O reteta delicioasa de saramura de macrou

Ingrediente saramura de macrou:

  • 6 bucati macrou Saramura de peste
  • sare
  • piper boabe
  • cimbru vede
  • 1 ardei iute,
  • 2 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • 1 rosie
  • 1 l apa

Mod de preparare saramura de macrou:

Macroul se spala, se desface, se curata si i se indeparteaza capul. Se lasa sa se usuce bine de apa, se presara cu sare si se punem pe gratar. Se pune pe gratar si rosia.

Saramura:

Se pune apa la fiert impreuna cu boabe de piper, sare, ardei iute si usturoi taiat rondele si o crenguta cu cimbru verde. Se lasa sa dea cateva clocote sa se elibereze aromele, se opreste focul si se adauga patrunjel tocat. Cand rosia s-a copt, sedecojeste, se taie bucati si se adauga si ea in saramura. Macroul fript se pune direct in saramura. Saramura de macrou, se serveste in stare calda, alaturi de mamaliguta fierbinte.

Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Saramura de macrou.