Ingrediente saramura de macrou:
- 6 bucati macrou
- sare
- piper boabe
- cimbru vede
- 1 ardei iute,
- 2 catei de usturoi
- patrunjel verde
- 1 rosie
- 1 l apa
Mod de preparare saramura de macrou:
Macroul se spala, se desface, se curata si i se indeparteaza capul. Se lasa sa se usuce bine de apa, se presara cu sare si se punem pe gratar. Se pune pe gratar si rosia.
Saramura:
Se pune apa la fiert impreuna cu boabe de piper, sare, ardei iute si usturoi taiat rondele si o crenguta cu cimbru verde. Se lasa sa dea cateva clocote sa se elibereze aromele, se opreste focul si se adauga patrunjel tocat. Cand rosia s-a copt, sedecojeste, se taie bucati si se adauga si ea in saramura. Macroul fript se pune direct in saramura. Saramura de macrou, se serveste in stare calda, alaturi de mamaliguta fierbinte.
Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei