O reteta simpla si un desert minunat, perfect pentru postul Craciunului!

O prajitura de post delicioasa: placinta cu mere!

Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente placinta cu mere de post:

Pentru aluat:

  • 500 gr faina
  • 1 cana apa calduta
  • o cescuta ulei
  • un varf cutit sare
  • o lingurita otet

Umplutura:

  • 7 mere
  • 1 cana zahar
  • 1 pliculet scortisoara
  • o esenta vanilie
  • 2 lingurite gris

Mod de preparare placinta cu mere de post:

Din faina, apa calduta, ulei, sare si otet se pregateste un aluat care se lasa la odihnit pana ce preparam umplutura. Apoi radem mere, curatate in prealabil, le stoarcem bine, adaugam zaharul, scortisoara, vanilia si grisul. Aluatul rezultat mai sus il impartim in 6 bucati. Din cele 6 bucati de aluat facem foi cat mai subtiri pe care le ungem cu ulei si pe fiecare foaie punem compozitie si rulam, procedam la fel pentru toate cele 6 foi! Se pun in tava, se stropesc cu putin ulei si se dau la cuptor pentru 35-40 de minute. Placinta se serveste pudrata cu zahar!

O reteta propusa de: Carmen Manole (manolecarmen)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Placinta cu mere de post.