O prajitura de post delicioasa: placinta cu mere!
Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente placinta cu mere de post:
Pentru aluat:
- 500 gr faina
- 1 cana apa calduta
- o cescuta ulei
- un varf cutit sare
- o lingurita otet
Umplutura:
- 7 mere
- 1 cana zahar
- 1 pliculet scortisoara
- o esenta vanilie
- 2 lingurite gris
Mod de preparare placinta cu mere de post:
Din faina, apa calduta, ulei, sare si otet se pregateste un aluat care se lasa la odihnit pana ce preparam umplutura. Apoi radem mere, curatate in prealabil, le stoarcem bine, adaugam zaharul, scortisoara, vanilia si grisul. Aluatul rezultat mai sus il impartim in 6 bucati. Din cele 6 bucati de aluat facem foi cat mai subtiri pe care le ungem cu ulei si pe fiecare foaie punem compozitie si rulam, procedam la fel pentru toate cele 6 foi! Se pun in tava, se stropesc cu putin ulei si se dau la cuptor pentru 35-40 de minute. Placinta se serveste pudrata cu zahar!
O reteta propusa de: Carmen Manole (manolecarmen)
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!