O prajitura de post delicioasa: placinta cu mere!
Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente placinta cu mere de post:
Pentru aluat:
- 500 gr faina
- 1 cana apa calduta
- o cescuta ulei
- un varf cutit sare
- o lingurita otet
Umplutura:
- 7 mere
- 1 cana zahar
- 1 pliculet scortisoara
- o esenta vanilie
- 2 lingurite gris
Mod de preparare placinta cu mere de post:
Din faina, apa calduta, ulei, sare si otet se pregateste un aluat care se lasa la odihnit pana ce preparam umplutura. Apoi radem mere, curatate in prealabil, le stoarcem bine, adaugam zaharul, scortisoara, vanilia si grisul. Aluatul rezultat mai sus il impartim in 6 bucati. Din cele 6 bucati de aluat facem foi cat mai subtiri pe care le ungem cu ulei si pe fiecare foaie punem compozitie si rulam, procedam la fel pentru toate cele 6 foi! Se pun in tava, se stropesc cu putin ulei si se dau la cuptor pentru 35-40 de minute. Placinta se serveste pudrata cu zahar!
O reteta propusa de: Carmen Manole (manolecarmen)
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.