Sarmale de post in foi de varza cu ciuperci care se servesc cu ardei iute si mamaliguta.

O reteta de post gustoasa si usor de preparat: sarmale de post cu ciuperci!

Timp de preparare: 2 - ore

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru sarmale de post cu ciuperci:

  • 1 cutie ciuperci
  • o cana orez
  • 3 cepe potrivite
  • 1 morcov
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 150 ml suc de rosii
  • o legatura marar
  • sare, piper
  • 1 varza acra

Mod de preparare sarmale de post cu ciuperci:

Se toaca cepele marunt si se calesc in ulei. Ciupercile se taie marunt si se pun peste ceapa. Se lasa putin la foc mic, dupa care se opreste focul se lasa la racit si se adauga orezul spalat si jumatate cantitatea de suc de rosii, mararul tocat, sare si piper dupa gust .

Se infasoara sarmalele. Pe fundul oalei se pune o foaie de varza, varza tocata, sarmalele bine infasurate. Peste ele se pune apa si sucul de rosii cat sa le acopere.

Se fierb la foc mic, cam 1 1/2 ora.
Se servesc cu ardei iute si mamaliguta .

O reteta propusa de: virginia stroe (crinutz)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Sarmale de post cu ciuperci.