O reteta de paste cu cocktail de fructe de mare, ce poate fi preparata si in zilele de dezlegare la peste!
Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru paste de sepie cu cocktail de fructe de mare:
- 300 gr cocktail fructe de mare
- 2-3 rosii
- 1 punga paste de sepie (250 gr)
- 3 linguri bulion
- 2 cepe
- 1 capatana de usturoi
- 1 paharel de vin rosu
- ulei masline
- 10 masline negre
- 1/2 plic condimente speciale pt paste + rozmarin
- optional verdeata (patrunjel,marar)
Mod de preparare paste de sepie cu cocktail de fructe de mare:
Se pun pastele la fiert, cam 10 min, impreuna cu 1 lingura de ulei de masline si sare si se amesteca, cand si cand, sa nu le lipeasca. Se opresete focul si se scurg pastele de apa. Am avut paste de sepie din Italia, dar merge si cu altfel de paste. Se curata ceapa si usturoiul, si se pun la calit impreuna cu fructele de mare in 2-3 linguri ulei de masline. Cand ceapa devine solzisori aramii, se adauga rosiile taiate, in prealabil, bulionul, maslinele, vinul si condimentele. Se lasa pe foc amestecand cand si cand. Peste aproximativ 15 minute se opreste focul si se amesteca cu pastele. Optional se poate adauga patrunjel sau marar, dupa preferinta.
Se servesc impreuna cu un pahar de vin rosu.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Mihaela Ilovan (lief)
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă