O reteta usoara, cu timp de preparare redus dar in aceeasi timp foarte gustoasa si satioasa!

O reteta de paste cu cocktail de fructe de mare, ce poate fi preparata si in zilele de dezlegare la peste!

Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru paste de sepie cu cocktail de fructe de mare:

  • 300 gr cocktail fructe de mare
  • 2-3 rosii
  • 1 punga paste de sepie (250 gr)
  • 3 linguri bulion
  • 2 cepe
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 paharel de vin rosu
  • ulei masline
  • 10 masline negre
  • 1/2 plic condimente speciale pt paste + rozmarin
  • optional verdeata (patrunjel,marar)

Mod de preparare paste de sepie cu cocktail de fructe de mare:

Se pun pastele la fiert, cam 10 min, impreuna cu 1 lingura de ulei de masline si sare si se amesteca, cand si cand, sa nu le lipeasca. Se opresete focul si se scurg pastele de apa. Am avut paste de sepie din Italia, dar merge si cu altfel de paste. Se curata ceapa si usturoiul, si se pun la calit impreuna cu fructele de mare in 2-3 linguri ulei de masline. Cand ceapa devine solzisori aramii, se adauga rosiile taiate, in prealabil, bulionul, maslinele, vinul si condimentele. Se lasa pe foc amestecand cand si cand. Peste aproximativ 15 minute se opreste focul si se amesteca cu pastele. Optional se poate adauga patrunjel sau marar, dupa preferinta.
Se servesc impreuna cu un pahar de vin rosu.

Pofta buna!

O reteta propusa de: Mihaela Ilovan (lief)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Paste de sepie cu cocktail de fructe de mare.