Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru quiche cu ton:
Pentru aluat:
- 250 g faina
- 125 g unt
- 1 ou
- 1 lingurita smantana
- Un praf de sare
Pentru umplutura:
- 250 g ton in suc propriu
- 150 g fasole verde fiarta
- 100 g mazare fiarta
- 100 g cascaval
- 4 oua
- 1 ceapa
- 2 rosii
- 2 catei ustuoi
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare quiche cu ton:
Pregatim aluatul. Amestecam untul cu faina si sarea. Adaugam apoi ouale batute si amestecate cu smantana.Omogenizam.I ntr-o forma de tarta unsa cu unt, asezam aluatul, il intepam din loc in loc cu furculita. Se lasa in frigider o ora. Pregatim umplutura: taiem marunt ceapa si rosiile. In ulei de masline calim ceapa si usturoiul taiat marunt. Cand s-au inmuiat, adaugam rosiile. Potrivim de sare si piper si omogenizam. Se bat separat ouale. Adaugam sare, piper si tonul. Omogenizam. Fasolea verde o scurgem de apa, o taiem in bucati mai mici, mazarea o scurgem de zeama si le adaugam in compozitia cu oua si ton. Adaugam si rosiile. Omogenizam. Se preincalzeste cuptorul. Se coace alutul 10 minute, fara umplutura dupa care se scoate se intinde umplutura, iar deasupra radem cascaval. Se coace 30 de minute, la 180 de grade.
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”