O delicioasa prajitura cu branza, care se prepara foarte usor.

Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu branza:

Aluat:

  • 300 gr. faina
  • 125 gr. unt
  • 1 ou
  • 125 gr. zahar
  • 1 praf de copt
  • 30 gr. cacao
  • 2 linguri smantana

Crema:

  • 700 gr. branza dulce (eu am pus ricotta)
  • 200 gr. zahar
  • 4 galbenusuri + albusurile batute spuma
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 linguri smantana groasa

Mod de preparare prajitura cu branza:

Se amesteca toate ingredientele bine: faina, untul, oul, zaharul, praful de copt si cacao. La sfarsit se adauga smantana. Din aluatul rezultat lasi deoparte o bucata din cantitate (asa din ochi), iar cu restul intinzi o foaie cu o lingura, in tava unsa cu unt si tapetata cu faina sau captusita cu hartie. Crema: se amesteca toate ingredientele la un loc si apoi se adauga albusurile batute spuma. Se incorporeaza usor albusurile si se toarna crema formata peste foaia de aluat din tava. Se amesteca bucata de aluat pusa deoparte cu faina, astfel incat sa devina ceva mai tare si buna de ras. Se rade deasupra cremei de branza. Se pune in cuptor sa se coaca, la foc potrivit.
Mentiuni:

Se serveste calduta sau rece.

O reteta propusa de: Angela Vatau (a_vatau_yahoo_com)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Prajitura cu branza.