Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura cu branza:
Aluat:
Șase pași către dieta unui adult sănătos

- 300 gr. faina
- 125 gr. unt
- 1 ou
- 125 gr. zahar
- 1 praf de copt
- 30 gr. cacao
- 2 linguri smantana
Crema:
- 700 gr. branza dulce (eu am pus ricotta)
- 200 gr. zahar
- 4 galbenusuri + albusurile batute spuma
- 1 plic budinca de vanilie
- 2 linguri smantana groasa
Mod de preparare prajitura cu branza:
Se amesteca toate ingredientele bine: faina, untul, oul, zaharul, praful de copt si cacao. La sfarsit se adauga smantana. Din aluatul rezultat lasi deoparte o bucata din cantitate (asa din ochi), iar cu restul intinzi o foaie cu o lingura, in tava unsa cu unt si tapetata cu faina sau captusita cu hartie. Crema: se amesteca toate ingredientele la un loc si apoi se adauga albusurile batute spuma. Se incorporeaza usor albusurile si se toarna crema formata peste foaia de aluat din tava. Se amesteca bucata de aluat pusa deoparte cu faina, astfel incat sa devina ceva mai tare si buna de ras. Se rade deasupra cremei de branza. Se pune in cuptor sa se coaca, la foc potrivit.
Mentiuni:
Se serveste calduta sau rece.
O reteta propusa de: Angela Vatau (a_vatau_yahoo_com)
O gustare dulce pentru Dragobete

Copiii vorbesc despre viitorul și drepturile pe care și le doresc
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră