O reteta delicioasa de negresa cu banane

Ce planuri aveti pentru weekendul friguros care se anunta? Ei bine, daca aveti chef de ceva dulce, va sugerez sa incercati aceasta prajitura minunata, foarte ciocolatoasa, care se face cat ai clipi. Noi am pregatit negres acum cateva saptamani, cand era cald si frumos, dar si in weekendul care urmeaza prevad ceva chestii la cuptor :)

Ingrediente negresa cu banane:

  • 250 g faina
  • 300 g zahar brun
  • 2 oua
  • 2 banane coapte
  • 120 ml ulei de floarea soarelui
  • 120 ml lapte
  • 75 g cacao (3-4 linguri)
  • o jumatate de baton de vanilie (sau 2 pliculete zahar vanilat)
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 240 ml apa calduta

Mod de preparare negresa cu banane:

Cum va spuneam, simplu de tot: amestecam toate ingredientele uscate intr-un bol: faina, zahar, cacao, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare. Separat, batem ouale ca pentru omleta, iar bananele le pasam cu o furculita. Despicam pastaia de vanilie si trecem lama cutitului peste partea interioara, adunand miezul pastaii. Amestecam toate ingredientele lichide: ouale, banane, lapte, ulei, apa si vanilie.
Unim cele doua parti ale prajiturii, amestecand pana se omogenizeaza compzitia. Turnam intr-o tava unsa cu ulei si dam la cuptorul incins la 180 de grade timp de 35 - 45 de minute, pana trece testul scobitorii. Daca folositi o pastaie de vanilie, e pacat sa aruncati coaja, deoarece are foarte multa aroma ramasa. Asa ca puteti s-o taiati in 2 si s-o infigeti intr-un borcanel cu zahar. Si iata cum dupa 1-2 saptamani, avet

Citeste si:
7 Cosmetice naturale cu miere și lăptișor de matcă
7 Cosmetice naturale cu miere...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri