Azi nu am sa va prezint vreo prajitura cu pretentii, ci una dezarmant de simpla. Totusi, pentru iubitorii macului - printre care ma numar si eu, aceasta prajitura poate insemna o descoperire de o savoare si delicatete deosebita.
Ingrediente prajitura cu mac:
- 300 grame de faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- un praf de sare
- 2 oua
- vanilie
- 8 linguri de unt
- 200 grame de zahar
- 100 grame de smantana
- 150-170 de grame de mac
Mod de preparare prajitura cu mac:
Frecati bine zahar cu unt pana obtineti o pasta omogena. Adaugati atunci esenta de vanilie si incorporati ouale unul cate unul. Cand au fost integrate si ouale in pasta, adaugati faina in ploaie, praful de copt si bicarbonatul si la final smantana lingura cu lingura, amestecand in continuu. Cand s-a definitivat aluatul adaugati si macul si amestecati bine. Turnati aluatul intr-o forma (puteti in forma rotunda sau de chec, nu conteaza!) unsa in prealabil cu putin unt si dati la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in mijloc este uscata.
Eu am servit prajitura cu pasta de mango si mere cumparata dintr-un magazin de produse bio.
Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară