Azi nu am sa va prezint vreo prajitura cu pretentii, ci una dezarmant de simpla. Totusi, pentru iubitorii macului - printre care ma numar si eu, aceasta prajitura poate insemna o descoperire de o savoare si delicatete deosebita.
Ingrediente prajitura cu mac:
- 300 grame de faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- un praf de sare
- 2 oua
- vanilie
- 8 linguri de unt
- 200 grame de zahar
- 100 grame de smantana
- 150-170 de grame de mac
Mod de preparare prajitura cu mac:
Frecati bine zahar cu unt pana obtineti o pasta omogena. Adaugati atunci esenta de vanilie si incorporati ouale unul cate unul. Cand au fost integrate si ouale in pasta, adaugati faina in ploaie, praful de copt si bicarbonatul si la final smantana lingura cu lingura, amestecand in continuu. Cand s-a definitivat aluatul adaugati si macul si amestecati bine. Turnati aluatul intr-o forma (puteti in forma rotunda sau de chec, nu conteaza!) unsa in prealabil cu putin unt si dati la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in mijloc este uscata.
Eu am servit prajitura cu pasta de mango si mere cumparata dintr-un magazin de produse bio.
Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă