O reteta interesanta de ardei iuti murati!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ardei iuti murati:

  • 600 g ardei iuti verzi
  • 15 boabe de piper negru
  • 5 frunze de dafin
  • 2 lingurite seminte de coriandru
  • 5 lingurite de sare
  • 6 linguri de zahar pudra
  • 1 l de otet din

Mod de preparare ardei iuti murati:

Ardeii iuti se spala, se taie, cu atentie, de la tulpina catre varf numai pe o parte si se scot semintele. Se toarna apa fierbinte peste ardeii iuti si se lasa sa stea cam 5 minute. Se strecoara semintele ramase, apoi se adauga boabele de piper negru, frunzele de dafin, coriandrul si sare. Ardeii iuti si condimentele se pun intr-un borcan ermetic. Zaharul si otetul se incing intr-o tigaie, pana ce se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se toarna in borcan, peste ardeii iuti. Borcanul se capseaza si se da la frigider. Se tine in frigider cel putin 2 saptamani inainte de a fi folositi.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ardei iuti murati.