Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru gem de morcovi:
- 1 kg de morcovi
- 1 kg de zahar
- 2 cani de apa fierbinte
- 1/4 cana de apa de trandafiri
- 4-5 bucati de cardamon,crapate
- sucul de la jumatate de lamaie
Mod de preparare gem de morcovi:
Se curata morcovii si se dau pe razatoare sau prin robot. Eu i-am maruntit destul de mult, dar am incercat si cu morcovi dati prin razatoarea mare, acelasi gust,textura e doar putin diferita. Se pun morcovii intr-o craticioara, cu cele doua cani de apa fierbinte, cardamonul si zaharul. Se fierbe cam 30 de minute, amestecand des ca sa nu se lipeasca. Se adauga apa de trandafir si sucul de lamaie si se mai tine 2-3 minute pe foc. Se pune in borcanele sterilizate.Se fierb borcanele inca 15 minute.
O reteta propusa de: adina ciocalau (mitinita)
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!