Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru gem de morcovi:
- 1 kg de morcovi
- 1 kg de zahar
- 2 cani de apa fierbinte
- 1/4 cana de apa de trandafiri
- 4-5 bucati de cardamon,crapate
- sucul de la jumatate de lamaie
Mod de preparare gem de morcovi:
Se curata morcovii si se dau pe razatoare sau prin robot. Eu i-am maruntit destul de mult, dar am incercat si cu morcovi dati prin razatoarea mare, acelasi gust,textura e doar putin diferita. Se pun morcovii intr-o craticioara, cu cele doua cani de apa fierbinte, cardamonul si zaharul. Se fierbe cam 30 de minute, amestecand des ca sa nu se lipeasca. Se adauga apa de trandafir si sucul de lamaie si se mai tine 2-3 minute pe foc. Se pune in borcanele sterilizate.Se fierb borcanele inca 15 minute.
O reteta propusa de: adina ciocalau (mitinita)
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana