Puiul cu lamaie si ardei iute gatit pentru un pranz de sambata a fost o improvizatie de moment, sau mai bine zis o inspiratie de moment, pentru ca rezultatul s-a dovedit a fi excelent.
Ma aflam in fata unei tavi plina cu pulpe de pui dezosate si ma gandeam cum sa fac sa iasa gustoase, dar cel mai important sa nu muncesc mult :) ... deh, lenea asta ... :
Si am inceput sa deschid dulapurile si frigiderele sa vad ce materie prima gasesc .
Ingrediente pui cu lamaie si ardei iute:
- 3 ardei iuti
- 2 linguri sos de soia
- 1 lamaie
- 1 ceapa alba
- putin piper
- sare
- patrunjel
- 2 linguri ulei de samburi de struguri
Mod de preparare pui cu lamaie si ardei iute:
Si ... toate astea (ardei, sos de soia, lamaie, ceapa, piper, sare, patrunjel, ulei de samburi de struguri) au mers in tava, peste pui, bineinteles curatate si taiate corespunzator, unde e cazul: ardeii feliute subtiri, ceapa rondele si lamaie in sferturi de feliuta.
Am acoperit cu folie de aluminiu tava si am bagat-o la cuptor, la temperatura de 175 grade. Dupa vreo 30 de minute, am scos folia si am mai lasat in cuptor inca 30-40 de minute.
Si gata! Repede si buuunnnn! ;)
Mai multe retete delicioasa puteti descoperi pe blogul Oanei Savu
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?