O reteta savuroasa de ciorba de burta

Timp de preparare ciorba de burta:

1 ora si 10 minute (complexitate redusa)

Ingrediente ciorba de burta:

  • 1 kg burta de vita fideluta(congelata din comert)
  • 3 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • o ceapa intreaga(care dupa fierbere se scoate)
  • 2 foi dafin, 10 boabe piper
  • 7 catei de usturoi
  • 2 linguri de otet sau mai mult, dupa gust
  • 3 galbenusuri
  • 250 g smantana
  • 1 lingura de sare(mai completati daca va place mai sarat)
  • 4 l apa
  • patrunjel verde tocat marunt.

Mod de preparare ciorba de burta:

Dezghetam burta, se pune la fiert in 4 l apa, se fierbe 30-45 minute, mai completam cu apa daca a scazut. Adaugam dupa ce curatam, morcovi, patrunjel si ceapa, apoi le taiem marunt, continuam fierberea completa a zarzavatului, adaugam sare, otet si usturoi pisat, apoi luam oala de pe foc. Separat, batem bine galbenusurile cu smantana si amestecam incet cu zeama din oala. Ciorba de burta se serveste fierbinte cu patrunjel verde presarat in farfurie, alaturi de ardei iute.

Mai multe retete interesante puteti gasi pe blogul dulcesarat.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri