O reteta savuroasa de prajitura cu crema de ciocolata, whiskey ness si frisca.

Mod de preparare prajitura cu ciocolata, whiskey si ness:

Se mixeaza albusurile singure apoi cu zahar si zahar vanilat pana cand se obtine o spuma deasa si ferma. Se adauga 4 galbenusuri pe rand (celelalte doua le-am folosit la crema), uleiul, romul, coaja de lamaie si coaja de portocala, faina amestecata cu praful de copt. Se imparte in 3. O parte se pune in tava mica, tapetata cu hartie de copt. Celelalte doua parti de aluat se amesteca cu cacao, apoi se toarna in tava mare, tapetata cu hartie de copt.

Atat tava mare, cat si tava mica se dau la cuptorul incins, la 180 de grade aproximativ 20 de minute. Eu le-am pus pe amandoua odata la copt pt ca am si un cuptor electric acasa. Se face testul cu scobitoarea si cand este gata se scot tavile din cuptor si se lasa sa se raceasca blaturile in tavi. Intre timp am facut cremele. Am pus ciocolata si unt intr-o oala si le-am topit la bain marie, am dat deoparte, am incorporat cele 2 galbenusuri apoi am amestecat usor continutul din unt, ciocolata si galbenusuri cu frisca. Stiti ca eu fac frisca din jumatate smantana, jumatate crema Meggle, 2-3 linguri de zahar pudra si eventual ceva suc de lamaie, dar acum nu ma mai pus suc. Neaparat sa folositi zahar pudra si nu zahar normal sau zahar vanilat!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an!

Crema de ness am facut-o asa: am mixat unt spuma cu 3 linguri de zahar pudra, apoi am facut ness-ul cu apa fierbinte si restul de zahar pudra ramas. Apoi, cate putin, am incorporat ness in crema de unt. S-a separat la un moment dat de unt, dar dupa ce am amestecat crema cu frisca, totul a devenit o compozitie spumoasa si omogena.

Dupa ce s-au racit blaturile, pe cel din tava mare l-am taiat pe verticala in doua jumatati. Intr-o alta tava am pus un blat cu cacao pe care l-am insiropat bine (la sirop, se adauga whiskey dupa ce luati ibricul de pe foc), apoi pe blatul de cacao am turnat crema de ness si am nivelat-o cu o spatula.

Peste crema am pus al doilea blat cu cacao pe care de asemenea l-am insiropat bine. Deasupra blatului cu cacao am pus crema de ciocolata, dar am mai pastrat cateva linguri pentru decor. Deasupra cremei de ciocolata am pus blat alb, chiar daca era putin diferit ca dimensiuni. L-am insiropat si pe acesta.

Peste prajitura si pe lateral am uns cu un strat subtire de crema de ciocolata, apoi am ornat cu frisca si crema asa cum m-am priceput. Bibileala asta pentru prajitura a durat cam o ora :)

Am dat la frigider prajitura vreo 3-4 ore apoi am taiat si am servit.

Pofta buna! :)

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri