Mere coapte cu inghetata de nuci, un desert cu care vei incanta toata familia!
Timp de preparare: 50 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru mere coapte cu inghetata de nuci:
- 2 mere
- 200 g nuci macinate
- 300 ml frisca lichida
- 3 galbenusuri
- 3 pliculete zahar vanilat cu aroma de rom
- 3 linguri miere de albine
- 1 lingura cacao
- 50 g ciocolata neagra
- scortisoara
- esenta de rom
- coaja de lamaie
Mod de preparare mere coapte cu inghetata de nuci:
Galbenusuriile se amesteca cu mierea de albine si se pune pe baie de aburi. Se lasa pe foc cateva minute amestecand incontinuu, apoi se lasa sa se raceasca. Frisca se bate cu zaharul vanilat, nuca macinata, cacao, scortisoara si se adauga in compozita de galbenus, omogenizand bine compozitia.
Se toarma amestecul obtinut intr-un vas si se pune la rece pentru cel putin 2 ore. Intre timp se spala merele, se indeparteaza cotorul si se taie rondele. Pe fiecare felie de mar se presoara zahar vanilat si scortisoara si se pun pe gratar. Se lasa pana se rumenesc usor pe ambele parti. Pe un platou se aseaza rondelele de mar in forma de evantai, iar alaturi se pune inghetata de nuca, se decoreaza cu miez de nuca si se glazureaza cu ciocolata neagra topita.
Se serveste imediat.
O reteta propusa de: Simona Patras (sim_22)
Aceasta reteta participa la concursul Gateste Dellycios, iar noi te premiem! Click aici pentru a participa si tu!
Puteti incerca si aceasta dellycioasa inghetata cu alune de padure!
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor
Cei 6 supereroi: Poveștile celor șase copii care au învins, chiar și la 540 de grame de viață. Aparatura medicală de ultimă generație îi ajută pe prematuri să meargă acasă