În zilele în care nu ai mult timp la dispoziție, dar totuși vrei să îi răsfeți pe cei dragi cu un preparat apetisant, încearcă o rețetă de pulpe la cuptor cu rozmarin. Deși este o combinație simplă, rezultatul culinar îți va aduce doar aprecieri.

Este suficient să închizi ochii că deja poți simți mirosul de pulpe rumene, parfumate cu rozmarin și usturoi. Nimic nu se compară cu o friptură la cuptor pregătită fără prea mult efort culinar și cu puține ingrediente.

Descoperă în continuare de ce ingrediente ai nevoie și care este modul de preparare al pulpelor la cuptor cu rozmarin.

Rețetă de pulpe la cuptor cu rozmarin: ingrediente necesare

- o caserolă de pulpe de pui inferioare sau superioare;

- o căpățână mică de usturoi;

- boia de ardei dulce;

- câteva linguri de ulei;

- o crenguță de rozmarin;

- 50 ml de vin alb demisec;

- sare;

- piper.

Rețetă de pulpe la cuptor: mod de preparare

Mai întâi spală și curăță carnea de pui, după care tamponează bucățile cu prosoape de hârtie. Presară sare și piper pe ea și las-o la frigider timp de jumătate de oră. Între timp, decojește usturoiul și taie-l în bucăți mici.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează

Înainte de a pune pulpele de pui în tavă și de a le introduce în cuptorul preîncălzit, unge-le cu ulei pentru a avea mai multă savoare.

Toarnă vinul alb în tavă peste pulpele de pui, apoi adaugă usturoiul tăiat felii. Opțional mai poți turna și puțină apă. Nu uita să pui la final și crenguța de rozmarin. Rupe-o în bucăți și presară frunzele peste carnea de pui.

Introdu tava cu pulpe în cuptor pentru aproximativ 40 de minute și întoarce-le astfel încât să fie rumenite apetisant pe ambele părți.

Scoate pulpele din cuptor după ce s-au gătit corespunzător și lasă-le să se răcească timp de 10 minute, înainte de servire.

Cum servești pulpele de pui la cuptor

Pulpele de pui la cuptor cu rozmarin pot fi însoțite de diverse garnituri care mai de care mai delicioase. Cele mai populare variante sunt piureul de cartofi, cartofii copți, pilaful, legumele sotate, mâncarea de mazăre ori de năut, în funcție de preferințe și de aceea ce ai la îndemână.

Dacă îți dorești o variantă mai potrivită pentru siluetă, încearcă o rețetă de pui la cuptor cu legume. Poți adăuga morcovi, dovlecei, ceapă, roșii și ardei pentru un gust desăvârșit. De asemenea, pulpele la cuptor mai pot fi servite cu salată de roșii cherry, salată de varză ori salată verde.

Nu vei depune prea mult efort culinar pentru a-i impresiona pe cei dragi. Pulpele de pui la cuptor se prepară rapid, nu necesită multe ingrediente și sunt gustoase de fiecare dată, reprezentând o soluție la care poți să apelezi atunci când ești în pană de idei culinare.

Pulpe de pui la cuptor – trucuri culinare

Poți obține o savoare mai interesantă dacă înlocuiești uleiul cu unt. Nu degeaba mulți bucătari preferă să adauge unt atunci când prepară carnea ori legumele.

Totodată, pentru a obține o carne mai suculentă și mai aromată, adaugă în tavă câteva roșii cherry și felii de lămâie.

Încă o combinație interesantă pe care o poți obține sunt pulpele la cuptor cu crustă crocantă. Ca să obții acest înveliș delicios ai nevoie de parmezan răzuit, pesmet și ou. Tot ce trebuie să faci este să treci fiecare bucată de pui prin făina, după care prin ou, apoi printr-un mix format din pesmet și parmezan ras.

Poți prepara cu încredere această rețetă de pulpe la cuptor cu rozmarin atât pentru serile liniștite în familie, cât și pentru zilele festive când primești musafiri.

Poftă bună!

Sursa foto: Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri