IN ACEST ARTICOL:

Februarie este, prin excelență, luna iubirii. Sărbătoarea de Sfântul Valentin, împrumutată din cultura vestică, și Dragobetele, versiunea sa autohtonă, sunt două ocazii perfecte de a celebra dragostea. Pentru a sărbători Ziua îndrăgostiților sau orice altă ocazie frumoasă care necesită o notă de romantism, bucătăria italiană poate fi o sursă de inspirație excelentă în organizarea unei cine. Mai jos, ai trei rețete de inspirație italiană, pentru o cină intimă, ca la restaurant.

Aperitiv - Stromboli

Reteta de lasagna, pizza, pastele sunt, poate, cele mai cunoscute din bucătăria italiană. Mai puțin cunoscut este stromboli, un fel de mâncare inspirat de numele celebrei insule vulcanice din nordul Siciliei. Stromboli constă în aluat de pizza rulat, cu umplutură de mezeluri, mozzarella și legume, și poate fi o alegere perfectă pentru un aperitiv.

Ingrediente:

  • 250 g aluat de pizza proaspăt (din comerț)
  • 1 vânătă mică
  • 1/4 cană de roșii uscate în ulei, scurse
  • 100 g piept de curcan afumat
  • 100 g mozzarella rasă
  • 12 frunze de busuioc proaspăt
  • 2 lingurițe amestec de ierburi italiene (busuioc, oregano, rozmarin)
  • 125 ml sos de roșii (opțional)

Mod de preparare: preîncălzește cuptorul la 200°C. Taie vinetele în felii groase de un centimetru, unge-le cu ulei de măsline și coace-le într-o tavă căptușită cu hârtie de copt, timp de 20 de minute. Lasă-le la răcit. Întinde aluatul într-un dreptunghi de 30 x 45 cm. Distribuie roșiile uscate pe toată suprafața, lăsând o margine liberă de 3 centimetri pe toate laturile. Acoperă cu felii de carne și de vinete. Presară mozzarella și frunze de busuioc, apoi rulează aluatul, pornind de la latura mai lungă. Închide capetele bine și crestează ruloul în partea de sus, în mai multe locuri, pentru a lăsa aerul să iasă, în timp ce se coace. Presară ierburi uscate și dă la cuptor, într-o tavă căptușită cu hârtie de copt, timp de 20-30 de minute. Taie felii cu un cuțit zimțat, după ce s-a răcit puțin, și servește cu sos de roșii.

Fel principal - Paste picante cu broccoli și creveți

Pastele sunt întotdeauna o alegere bună pentru o cină romantică, pentru că sunt gustoase și se prepară rapid.

Ingrediente:

  • 400 g creveți mari (proaspeți sau congelați)
  • 300 g paste tip linguini
  • 200 g de broccoli
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 pahar de vin alb
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare de mare (după gust)
  • fulgi de ardei iute (după gust)

Mod de preparare: curăță și opărește broccoli timp de 2 minute în apă fierbinte, apoi păstrează-l în apă cu gheață, pentru a-și menține culoarea. Într-o oală mare, pune la fiert apa pentru paste. După ce a ajuns la punctul de fierbere, pune pastele și fierbe-le conform indicațiilor de pe ambalaj. Între timp, într-o tigaie mare, pune uleiul, creveții și usturoiul tocat și lasă-i la rumenit la foc mic, 3 minute. Acoperă cu vin, dă focul mai tare și așteaptă să se evapore alcoolul. Adaugă broccoli, fulgii de ardei iute, pastele scurse și câteva linguri din apa în care acestea au fiert. Servește pastele fierbinți.

Desert - Affogato

Un desert italian mai puțin cunoscut decât tiramisu, affogato se prepară extrem de rapid și se savurează alături de persoana iubită.

Ingrediente:

  • 125 ml smântână lichidă grasă foarte rece
  • 250 g înghețată de vanilie
  • 2 espresso
  • pudră de cacao

Mod de preparare: smântâna se bate până devine frișcă. Formează bile din înghețată și împarte-le în două pahare mari. Toarnă deasupra espresso, adaugă frișca și presară cacao. Servește imediat.

O cină romantică poate fi o modalitate foarte bună de a-i arăta persoanei iubite că o iubești și că o apreciezi. Rețetele de mai sus sunt ușor de preparat, rapide și delicioase.

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri