O reteta savuroasa si simpla de chec aperitiv
Cu ceva intarziere cauzata de stricarea partiala a hardului pe care salasluiesc pozele cu mancare, si nu numai, dupa un weekend in care am incercat sa recuperam cat de mult s-a putut din datele pierdute si cu speranta ca vom reusi sa salvam tot, fara sa fie nevoie sa apelam la "recuperatori", revin cu o reteta simpla si buna, foarte apreciata de toti cei care au gustat-o. Ideea pentru aceasta reteta de chec aperitiv incoltise mai demult in mintea mea, de cand am pregatit tarta cu ardei doar ca i-am schimbat forma si, printre altele, am adaugat un element esential: carnea :D

Ingrediente chec aperitiv:

  • 200 g faina
  • 250 g branza dulce
  • 5 oua Chec aperitiv. Reteta chec
  • 100 g cascaval
  • 150 g mezel (muschi afumat)
  • 100 g masline fara samburi, feliate
  • 1 ardei rosu
  • 1 bucata de praz
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1-2 crengute de cimbru uscat
  • sare, piper

Mod de preparare chec aperitiv:

Batem ouale cu sare si piper pana isi dubleaza volumul dupa care adaugam branza dulce, faina, uleiul, cascaval dat pe razatoare si praful de copt. Amestecam bine pana se omogenizeaza. Taiem mezelul cubulete, la fel si ardeiul, iar prazul il taiem rondele. Le adaugam, impreuna cu cimbrul si maslinele, peste amestecul de oua cu branza si omogenizam.
Turnam compozitia intr-o forma de chec unsa cu ulei si coacem la 180 de grade pana se rumeneste, adica vreo 30 - 40 de minute.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul furnicuti.blogspot.com


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Chec aperitiv.