Iti propunem o delicioasa rulada dungata, simplu si usor de preparat!
Timp de preparare: 40 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru rulada
Pentru aluat:
- 4 oua
- 200 g de zahar
- 190 gr faina
- 4 linguri de apa
- 2 lingurite praf de copt
- 2 linguri de cacao
Pentru crema:
- 300 de grame de mascarpone
- 200 -250 de grame de unt
- zahar vanilat
- 1 lingurita rom
- fructe dupa preferinta
Mod de preparare rulada dungata:
Separam albusurile de galbensuri. Se bat galbenusurile cu zahar pana se albesc. Albusurile se bat spuma. Faina se amesteca cu praful de copt si zaharul vanilat si se adauga peste galbensuri. Amestecam. Adaugam albusurile si amestecam cu grija. Impartim aluatul in doua parti. Intr-o parte se adauga cacao si se amesteca. Se captuseste o tava cu hartie de copt. Se alterneaza fasii de aluat luminos cu cel de cacao pana epuizam aluaturile. Se introduc in cuptorul preincalzit, la 180 de grade pentru 15 minute. Se rastoarna apoi pe un prosop si se ruleaza. Pentru crema amestecam toate ingredientele si umplem rulada dupa racire. Se ruleaza si se introduc in frigider.
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)
Aceasta reteta participa la concursul Gateste Dellycios, iar noi te premiem! Click aici pentru a participa si tu!
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă