Iti propunem o delicioasa rulada dungata, simplu si usor de preparat!
Timp de preparare: 40 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru rulada
Pentru aluat:
- 4 oua
- 200 g de zahar
- 190 gr faina
- 4 linguri de apa
- 2 lingurite praf de copt
- 2 linguri de cacao
Pentru crema:
- 300 de grame de mascarpone
- 200 -250 de grame de unt
- zahar vanilat
- 1 lingurita rom
- fructe dupa preferinta
Mod de preparare rulada dungata:
Separam albusurile de galbensuri. Se bat galbenusurile cu zahar pana se albesc. Albusurile se bat spuma. Faina se amesteca cu praful de copt si zaharul vanilat si se adauga peste galbensuri. Amestecam. Adaugam albusurile si amestecam cu grija. Impartim aluatul in doua parti. Intr-o parte se adauga cacao si se amesteca. Se captuseste o tava cu hartie de copt. Se alterneaza fasii de aluat luminos cu cel de cacao pana epuizam aluaturile. Se introduc in cuptorul preincalzit, la 180 de grade pentru 15 minute. Se rastoarna apoi pe un prosop si se ruleaza. Pentru crema amestecam toate ingredientele si umplem rulada dupa racire. Se ruleaza si se introduc in frigider.
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)
Aceasta reteta participa la concursul Gateste Dellycios, iar noi te premiem! Click aici pentru a participa si tu!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară