O reteta delicioasa de clatite gratinate

Ingrediente

Pentru clatite:

Citeste si:
Nutrienții din alimentație -  cum sunt clasificați și care sunt...
Nutrienții din alimentație -...
  • 250 ml lapte
  • 150 g faina
  • 3 oua
  • dulceata
  • 2-3 banane
  • cateva picaturi esenta de vanilie
  • unt cat o nuca
  • un praf de sare

Pentru sirop:

  • un pahar cu apa
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • scortisoara
  • 150 g zahar

Mod de preparare:

Citeste si:
De ce este bine să privim cerul nopții mai des: Lecții despre viață...
De ce este bine să privim...

Se pun intr-un castron ouale, laptele , esenta de vanilie, praful de sare si se amesteca bine.Se adauga incetul cu incetul faina amestecand continuu.Se mai adauga o lingurita de unt si se amesteca din nou.Se unge o tigaie cu putin unt , se incinge iar cu ajutorul unui polonic se pune compozitie in tigaie miscand tigaia astfel incat compozitia sa acopere perfect fundul tigaii.Cand clatita s-a rumenit pe o parte se intoarce si pe cealalta parte si se lasa sa se rumeneasca si pe aceasta.Cand clatita este rumenita pe ambele parti se scoate din tigaie , se aseaza pe o farfurie si se acopera cu un capac sau un prosop.La fel se procedeaza si cu restul de compozitie pana cand o terminam. Cand am terminat cu "confectionarea" acestora trecem sa le umplem.Eu le-am umplut cu dulceata de capsuni, peste care am pus cateva rondele de banana.
Separat pregatim urmatorul sirop:se amesteca apa cu zeama si coaja de lamaie ,scortisoara si zaharul.Se pune pe foc si se amesteca bine lasand pana se topeste zaharul . Impaturim sub forma de sul fiecare clatita , le punem intr-o tava si turnam siropul peste ele. Dam la cuptor pentru 8-10 min. Servim ca atare sau pudrate cu zahar.

Pofta buna!

Mai multe retete savuroase puteti gasi pe blogul mmihalache.blogspot.com


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri