O reteta delicioasa de clatite gratinate

Ingrediente

Pentru clatite:

  • 250 ml lapte
  • 150 g faina Clatite gratinate. Reteta clatite gratinate
  • 3 oua
  • dulceata
  • 2-3 banane
  • cateva picaturi esenta de vanilie
  • unt cat o nuca
  • un praf de sare

Pentru sirop:

  • un pahar cu apa
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • scortisoara
  • 150 g zahar

Mod de preparare:

Se pun intr-un castron ouale, laptele , esenta de vanilie, praful de sare si se amesteca bine.Se adauga incetul cu incetul faina amestecand continuu.Se mai adauga o lingurita de unt si se amesteca din nou.Se unge o tigaie cu putin unt , se incinge iar cu ajutorul unui polonic se pune compozitie in tigaie miscand tigaia astfel incat compozitia sa acopere perfect fundul tigaii.Cand clatita s-a rumenit pe o parte se intoarce si pe cealalta parte si se lasa sa se rumeneasca si pe aceasta.Cand clatita este rumenita pe ambele parti se scoate din tigaie , se aseaza pe o farfurie si se acopera cu un capac sau un prosop.La fel se procedeaza si cu restul de compozitie pana cand o terminam. Cand am terminat cu "confectionarea" acestora trecem sa le umplem.Eu le-am umplut cu dulceata de capsuni, peste care am pus cateva rondele de banana.
Separat pregatim urmatorul sirop:se amesteca apa cu zeama si coaja de lamaie ,scortisoara si zaharul.Se pune pe foc si se amesteca bine lasand pana se topeste zaharul . Impaturim sub forma de sul fiecare clatita , le punem intr-o tava si turnam siropul peste ele. Dam la cuptor pentru 8-10 min. Servim ca atare sau pudrate cu zahar.

Pofta buna!

Mai multe retete savuroase puteti gasi pe blogul mmihalache.blogspot.com


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Clatite gratinate.