Timp de preparare: 20 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 1 pachet de aluat foietaj
- 2 oua
- 100 g telemea de oi
- seminte de susan si mac
- 50 g cascaval ras
Mod de preparare:
Aluatul se lasa la dezghetat la temperatura camerei. Se da prin razatoare telemeaua si apoi se freaca cu un ou si albusul celui de al doilea, pana ce se obtine o pasta cremoasa. Cu aceasta pasta se unge jumatate din foaia de aluat, intinsa pe o planseta, iar cealalta jumatate se indoaie si se acopera partea unsa cu ea. Se preseaza usor cu mana apoi se taie in fasii lungi de 10 cm si late de 1 cm (eu am taiat pe lungimea foii apoi pe jumatate. Se aseaza, intr-o tava, hartie de copt, apoi se pun fasiile taiate si umplute cu branza, dupa ce au fost rasucite usor cu mana, una langa alta. Deasupra se ung cu galbenusul ramas, apoi se presara semintele si cascavalul ras. Se da tava la copt, la inceput la foc iute, apoi dupa cca 10 minute, la foc potrivit si se lasa sa se rumeneasca bine, fara a deschide usa cuptorului in timpul coacerii.
Pofta buna!
O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)
Aceasta reteta participa la concursul Gateste Dellycios, iar noi te premiem! Click aici pentru a participa si tu!
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.