IN ACEST ARTICOL:
O reteta interesanta de paine suedeza

Nu va pot spune exact de unde am aceasta reteta. Am notat-o in anii trecuti intr-un caiet si urmand exemplul caietului de retete al bunicii am omis sa citez sursa. Totusi cred ca ma veti ierta si veti lua doar ce e mai bun, mai exact marturisirea mea ca o paine mai buna ca asta nu am mai mancat.

Ingrediente:

  • 50 gr unt topit
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 200 grame de lapte cald
  • drojdie
  • 1/2 lingurita esenta de migdale
  • 700 grame de faina
  • apa calduta daca mai cere aluatul
  • 1 ou bine batut

Mod de preparare:

In faina am facut o mica gropita in care am pus sarea, zaharul si drojdia si am inceput framantarea cu laptele cald. Dupa ce am integrat tot laptele am adaugat uleiul si esenta de migadale.
Daca dupa toate aceste ingrediente vi se pare aluatul uscat mai puteti adauga putina apa calduta. Puneti aluatul la crescut cam 40 de minute. Aluatul crescut (mie una nu mi-a crescut foarte tare) il mai supuneti la o usoara framantare si apoi il taiati in trei parti egale care le rulati si apoi le impletiti. Bineinteles puteti sari acest pas si sa puneti aluatul in forma simpla de paine si sa renuntati la impletitura.
Aluatul il ungeti cu un ou bine batut si il dati la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau pana se rumeneste frumos.

Painea este incredibil de gustoasa, doar putin dulce dar o puteti consuma linistiti la mancare sarata. Noi am mancat-o pe jumatate goala, imediat ce am scos-o din cuptor. Dovada ca e irezistibila! :)

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri