Ingrediente:
- 2 oua
- 50 g margarina Unirea
- 3 linguri de nuci macinate
- 120 g zahar (eventual pudra)
- praf de copt (eu nu am avut si am folosit amoniu, dar in felul asta gustul de amoniac este pregnant, din pacate)
- zeama de lamaie
- zahar vanilat
- arome
- 5 patratele de ciocolata 55% cacao
- 2 linguri de faina
- o lingura rasa de cacao
- 2-3 linguri de apa sau de lapte.
Mod de preparare:
Se freaca margarina spuma cu 60 g zahar pana se topeste zaharul. Dupa aceea se adauga nuca, praful de copt, zeama de la o lamaie, aromele si se omogenizeaza din nou, apoi se toarna in ploaie faina amestecata cu lingura de cacao si la urma albusurile bezea, incorporate usor, de sus in jos.
Am pus hartie de copt intr-o tava de cozonac de Jena (prefer vasele de Jena, pt ca am cuptor electric si astfel copturile nu se ard), am uns cu ulei si am turnat compozitia. Aluatul iese mai tare decat la pandispan, dar curge, totusi. Am lasat focul la 170 de grade cam 20 de minute apoi am facut "crema": galbenusele se freaca spuma cu restul de zahar si se toarna pe deasupra prajiturii inainte de a fi complet coapta, apoi se mai lasa 5-10 minute in cuptor.
Cand este gata se scoate tava si se lasa prajitura sa se raceasca in tava. Cand este rece se pune pe deasupra o glazura facuta din ciocolata topita in 2-3 linguri de apa sau lapte.
Este o prajitura fina si gustoasa, un fel de ruda aristocatica a negresei. Daca doriti, puteti adauga si o mana de visine conservate in blat.
Pofta buna! :)
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară