O supa sanatoasa, de vara sau de toamna.

Timp de preparare: 40 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 2.5 l supa de legume
  • 500-600 g de dovlecei
  • 100 ml smantana
  • 1 ceapa mare (sau 2 mijlocii)
  • 1 / 2 cana de orez
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 ardei
  • 2 cartofi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 telina
  • unt
  • patrunjel

Mod de preparare:
Intr-o oala, se pregateste o supa de legume (orice legume: ceapa, morcovi, ardei gras, cartofi, varza, radacina de patrunjel, pastarnac, telina - tot ce este in casa, cu exceptia sfeclei). Fierbem 20-30 de minute in apa. Potrivim de sare si piper. Se fierbe orezul in apa cu sare 10 -15 minute, apoi se pune intr-o strecuratoare. Ceapa se taie marunt si se caleste in unt. Dovlecelul se taie cuburi mici si se caleste impreuna cu ceapa. Dupa ce s-au clatit se introduc in blender impreuna cu legumele din supa. Se rastoarna apoi impreuna cu orezul in supa. Cand se serveste se presara cu patrunjel taiat marunt sau cu ceapa verde taiata marunt..


O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)

Citeste si:
Noua colectie BLISSFUL GREEN: Primește natura în viața ta!
Noua colectie BLISSFUL GREEN:...

Aceasta reteta participa la concursul Gateste Dellycios, iar noi te premiem! Click aici pentru a participa si tu!

Citeste si:
Borș de lobodă cu leuștean: rețetă românească pas cu pas
Borș de lobodă cu leuștean:...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri