Timp de preparare: 40 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 2.5 l supa de legume
- 500-600 g de dovlecei
- 100 ml smantana
- 1 ceapa mare (sau 2 mijlocii)
- 1 / 2 cana de orez
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1 ardei
- 2 cartofi
- 1 radacina pastarnac
- 1 telina
- unt
- patrunjel
Mod de preparare:
Intr-o oala, se pregateste o supa de legume (orice legume: ceapa, morcovi, ardei gras, cartofi, varza, radacina de patrunjel, pastarnac, telina - tot ce este in casa, cu exceptia sfeclei). Fierbem 20-30 de minute in apa. Potrivim de sare si piper. Se fierbe orezul in apa cu sare 10 -15 minute, apoi se pune intr-o strecuratoare. Ceapa se taie marunt si se caleste in unt. Dovlecelul se taie cuburi mici si se caleste impreuna cu ceapa. Dupa ce s-au clatit se introduc in blender impreuna cu legumele din supa. Se rastoarna apoi impreuna cu orezul in supa. Cand se serveste se presara cu patrunjel taiat marunt sau cu ceapa verde taiata marunt..
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)
Aceasta reteta participa la concursul Gateste Dellycios, iar noi te premiem! Click aici pentru a participa si tu!
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.