Aceasta reteta de biscuiti simpli si eleganti ii apartine celebrei Emily Luchetti si cu siguranta se incadreaza in stilul ei celebru de a prepara dulciurile.
Adevarul este ca si pe mine m-au uimit biscuitii acestia prin simplitatea lor si ma intrebam in timp ce ii pregateam ce poate fi atat de deosebit la acesti biscuiti saracaciosi. Misterul mi-a fost dezvaluit de indata ce i-am scos din cuptor, iar mai tarziu, alaturi de un bol de inghetata de vanilie am inteles ce ii face atat de deosebiti.
Ingrediente:
- 200 grame unt rece
- 100 grame zahar
- aproximativ 350 grame de faina
- un praf de sare
- 50 de grame de cafea proaspat macinata
Mod de preparare:
Amestecati zaharul cu untul pana obtineti o pasta compacta. Adaugati treptat faina, sarea si cafeaua.Intindeti aluatul pe o suprafata usor pudrata cu faina si rulati-l. Taiati feliute de aluat si asezati-le o tava. Puneti tava cu biscuitii la rece pentru o ora. Puneti biscuitii in cuptorul incins in prealabil si coaceti pentru 45 de minute.
Mai multe retete gustoase puteti gasi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?