Intr-o zi am avut chef de ceva picant. Cum aveam un aluat de placinta in congelator, am scos pachetul sa-l dezghet si am cautat prin retete. Am gasit o reteta numita pliculete picante, insa eu am facut in loc de pliculete, o rulada.
Dupa ce s-a dezghetat foaia de placinta am curatat o ceapa si un morcov mic, ceapa am taiat-o marunt iar morcovul l-am dat prin razatoarea mica, apoi le-am pus intr-o tigaie cu ulei, mai intai ceapa si mai apoi morcovul.igaie o rosie curatata de coaja si taiata
Dupa ce s-au muiat bine, am adaugat cca 250 g carne tocata amestec (vita si porc) sarata si piparata binisor si am lasat la foc moderat cateva minute dupa care am adaugat in tcubulete. Am lasat sa fiarba inabusit aproximativ 15 minute. La urma am luat capacul si am potrivit de sare apoi am mai pus in tigaie cateva rondele de ardei iute si un pic de patrunjel verde tocat dupa care am luat de pe foc.
Am pus amestecul pe foaia de placinta si am adaugat pe deasupra cateva fasii de ardei rosu si cateva feliute subtiri de cascaval, apoi am rulat totul si am pus intr-o tava termorezistenta, am uns pe deasupra cu ou batut si am dat la cuptor aproximativ 30 de minute la foc mediu spre tare (cca 200 de grade).
Cand s-a racit am taiat felii si am servit. Este un aperitiv foarte gustos, poate fi mancat atat cald cat si rece, dar merge mai ales vara si drept felul doi.
Pofta buna! :)
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară