Salutare,
Nu stiu daca ati incercat vreodata sa faceti o painica din-asta de care am sa va povestesc eu, daca nu, cu siguranta o sa va tenteze.
Se ia asa:
- 3 cani faina
- cam 30g drojdie crescuta cu sare, zahar si apa sau lapte caldut intr-o cana
- 2-3 linguri de ulei
- buruiene aromate: busuioc, oregano
- praf de usturoi sau 2 catei de usturoi pisati
- sare, piper
- ou batut pentru uns pe deasupra.
Amestecam faina cu buruienile, cu usturoiul, sare si piperul, apoi se adauga treptat drojdia cu uleiul si se amesteca cu o furculita sau cu mana pana se formeaza aluatul. Se imparte aluatul in doua si fiecare bucata o rulam pana formam niste baghete de aluat drepte si relativ subtiri cam de 2-3 degete, iar lungime cat sa incapa in tava. Ungem tava cu ulei, apoi plasam acest bagete in ea si le facem niste crestaturi pe deasupra. Dupa ce le mai lasam cam 5 minute in tava ungem cu ousi le dam la cuptorul incins, cam 30 minute. Cam la jumatatea timpului putem sa le tragem putin afara si sa le mai dam cu o mana de ou ca ies mai rumene si mai lucioase si oricum ramane din acel ou. Dupa ce le scoateti de la cuptor le lasati 5 minute si taiati cu un cutit zimtat pentru paine, mirosul si aroma o sa va dea gata. Pofta MARE!
Mai multe retete interesante puteti gasi pe foodquicklygood.blogspot.com
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!