Salutare,
Nu stiu daca ati incercat vreodata sa faceti o painica din-asta de care am sa va povestesc eu, daca nu, cu siguranta o sa va tenteze.
Se ia asa:
- 3 cani faina
- cam 30g drojdie crescuta cu sare, zahar si apa sau lapte caldut intr-o cana
- 2-3 linguri de ulei
- buruiene aromate: busuioc, oregano
- praf de usturoi sau 2 catei de usturoi pisati
- sare, piper
- ou batut pentru uns pe deasupra.
Amestecam faina cu buruienile, cu usturoiul, sare si piperul, apoi se adauga treptat drojdia cu uleiul si se amesteca cu o furculita sau cu mana pana se formeaza aluatul. Se imparte aluatul in doua si fiecare bucata o rulam pana formam niste baghete de aluat drepte si relativ subtiri cam de 2-3 degete, iar lungime cat sa incapa in tava. Ungem tava cu ulei, apoi plasam acest bagete in ea si le facem niste crestaturi pe deasupra. Dupa ce le mai lasam cam 5 minute in tava ungem cu ousi le dam la cuptorul incins, cam 30 minute. Cam la jumatatea timpului putem sa le tragem putin afara si sa le mai dam cu o mana de ou ca ies mai rumene si mai lucioase si oricum ramane din acel ou. Dupa ce le scoateti de la cuptor le lasati 5 minute si taiati cu un cutit zimtat pentru paine, mirosul si aroma o sa va dea gata. Pofta MARE!
Mai multe retete interesante puteti gasi pe foodquicklygood.blogspot.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară