Pui taranesc

12:08, 28 August 2011 publicat în Retete culinare

O reteta simpla si delicioasa de pui taranesc

Adeseori ajungem sa calatorim culinar in cele mai indepartate si exotice locuri, sa utilizam cele mai nestiute ingrediente si ignoram ceea ce avem acasa. Si nu, bucataria romaneasca nu se rezuma doar la mancarea grasa a omului care munceste toata ziua si are cum sa arda slanina care nu ii mai blocheaza arterele. Putem folosi accente de bucatarie traditionala pentru mese usoare de vara care cu siguranta va vor aduce multa bucurie si meseni multumiti si satui! :)

Aceasta reteta nu are nimic pretentios si complicat. Este vorba de niste pulpe de pui dezosate sarate si piperate cu masura, tavalite prin ou si apoi prin malai. Apoi sunt asezate frumos intr-o tava si date la cuptor putin stropite cu ulei. Se lasa la cuptor pana se rumenesc bine si apoi se intorc in tava pentru a ne asigura ca este bine gatita carnea.

Intre timp pregatiti mamaliga dupa mestesugul stramosesc si faceti o salata de rosii, castraveti si ceapa pe care o legati cu un paharel mic de iaurt (gras ;) ) si o mana de marar verde proaspat si aromat.

Citeste si:
Alternative simple și rapide pentru pui gătit la cuptor
Alternative simple și rapide...

Mai multe retete simple si interesante puteti descoperi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com

Citeste si:
Merită să le încerci: 6 preparate delicioase specifice bucătăriei...
Merită să le încerci: 6...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri