Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 500 ml de frisca din smantana
- 5-6 caise mari
- 6 linguri de zahar
- 2 lingurite de gem pentru toping
Mod de preparare:
Daca aveti caise proaspete, le curatati de samburi si le pasati ca un piure cu o furculita, eventual la blender, apoi le mixati cu zaharul pana cand acesta se dizolva. Daca aveti gem, il fluidizati cu 2-3 lingurite de apa si il incalziti punand borcanul intr-un vas cu apa fierbinte. Eu nu am avut gem, dar mi s-a parut ca gemul e mai aromat, asa ca am facut un sirop dintr-un pahar de apa si zahar, apoi am adaugat caisele si am fiert pana cand a scazut bine de tot. La urma am dat gemul rezultat printr-o sita ca sa fie omogen. Scoateti cateva linguri de frisca din cantitatea totala pentru ornat, apoi mixati la viteza mica frisca ramasa impreuna cu piureul de fructe sau cu gemul incalzit, turnand cate putin, pana cand se termina toata compozitia. Dati la congelator pentru cateva ore, sau cel mai bine lasati peste noapte sa inghete. Cand serviti muiati lingura cu care portionati in apa calda de fiecare data cand scoateti cate o bucata de inghetata, pe deasupra ornati cu frisca ramasa si cu putin gem de caise.
Accesand blogul Caiete-cu-retete veti descoperi si alte retete minunate!
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor