Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 500 ml de frisca din smantana
- 5-6 caise mari
- 6 linguri de zahar
- 2 lingurite de gem pentru toping
Mod de preparare:
Daca aveti caise proaspete, le curatati de samburi si le pasati ca un piure cu o furculita, eventual la blender, apoi le mixati cu zaharul pana cand acesta se dizolva. Daca aveti gem, il fluidizati cu 2-3 lingurite de apa si il incalziti punand borcanul intr-un vas cu apa fierbinte. Eu nu am avut gem, dar mi s-a parut ca gemul e mai aromat, asa ca am facut un sirop dintr-un pahar de apa si zahar, apoi am adaugat caisele si am fiert pana cand a scazut bine de tot. La urma am dat gemul rezultat printr-o sita ca sa fie omogen. Scoateti cateva linguri de frisca din cantitatea totala pentru ornat, apoi mixati la viteza mica frisca ramasa impreuna cu piureul de fructe sau cu gemul incalzit, turnand cate putin, pana cand se termina toata compozitia. Dati la congelator pentru cateva ore, sau cel mai bine lasati peste noapte sa inghete. Cand serviti muiati lingura cu care portionati in apa calda de fiecare data cand scoateti cate o bucata de inghetata, pe deasupra ornati cu frisca ramasa si cu putin gem de caise.
Accesand blogul Caiete-cu-retete veti descoperi si alte retete minunate!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară