Este o inghetata simplu de realizat, de efect si foarte gustoasa. Aroma de caise este mai intensa la varianta cu gem decat la aceea cu fructele proaspete.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 500 ml de frisca din smantana
  • 5-6 caise mari
  • 6 linguri de zahar
  • 2 lingurite de gem pentru toping

Mod de preparare:

Daca aveti caise proaspete, le curatati de samburi si le pasati ca un piure cu o furculita, eventual la blender, apoi le mixati cu zaharul pana cand acesta se dizolva. Daca aveti gem, il fluidizati cu 2-3 lingurite de apa si il incalziti punand borcanul intr-un vas cu apa fierbinte. Eu nu am avut gem, dar mi s-a parut ca gemul e mai aromat, asa ca am facut un sirop dintr-un pahar de apa si zahar, apoi am adaugat caisele si am fiert pana cand a scazut bine de tot. La urma am dat gemul rezultat printr-o sita ca sa fie omogen. Scoateti cateva linguri de frisca din cantitatea totala pentru ornat, apoi mixati la viteza mica frisca ramasa impreuna cu piureul de fructe sau cu gemul incalzit, turnand cate putin, pana cand se termina toata compozitia. Dati la congelator pentru cateva ore, sau cel mai bine lasati peste noapte sa inghete. Cand serviti muiati lingura cu care portionati in apa calda de fiecare data cand scoateti cate o bucata de inghetata, pe deasupra ornati cu frisca ramasa si cu putin gem de caise.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor McDonald’s, partener oficial UNTOLD pentru al doilea an consecutiv

Accesand blogul Caiete-cu-retete veti descoperi si alte retete minunate!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri