Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 250g faina
- 120g zahar
- 1 ou
- sare
- 125g unt
- 300g fructe(dupa preferinta)
- 200g iaurt
- 200g branza de vaci
- 4 linguri sirop de mure sau zmeura
- vanilie
- 150g frisca
Mod de preparare:
Se amesteca untul lasat la temperatura camerei cu 60g zahar, putina sare, 1-2 linguri apa calda si faina. Se framanta un aluat pe care il acoperiti si il lasati 30 de minute in frigider. Dupa ce au trecut cele 30 min, se scoate aluatul si se imparte in 8 parti egale. Se intinde din fiecare cate o foaie care se asaza in forme de tarte unse cu unt. Se acopera fiecare forma cu cate o bucata de hartie de copt si se ingreuneaza cu boabe de fasole. Se coc 20-25 min la 180C. Pentru crema se amesteca iaurtul cu branza de vaci, 60g zahar, siropul si esenta de vanilie. Omogenizam si inglobam frisca batuta bine. Crema obtinuta se asaza pe blaturi si se presara cu fructe. Se tine o noapte la rece pentru ca blatul sa traga un pic de umezeala din crema. Se poate orna cu fistic, menta sau zahar pudra.

Alte retete la fel de delicioase gasiti pe blogul: Iulia's Kitchen.meosiris.blogspot.com/search
Noile legi ale Educației, aprobate: admiterea diferențiată la liceu și schimbări la Bacalaureat
Admitere liceu 2023. Crește numărul de locuri alocate pentru elevi în anul școlar viitor și scade numărul de locuri pentru învățământul primar
Simulare BAC 2023. Elevii claselor a XII-a susțin prima probă la Limba și literatura română
Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023