Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 250g faina
- 120g zahar
- 1 ou
- sare
- 125g unt
- 300g fructe(dupa preferinta)
- 200g iaurt
- 200g branza de vaci
- 4 linguri sirop de mure sau zmeura
- vanilie
- 150g frisca
Mod de preparare:
Se amesteca untul lasat la temperatura camerei cu 60g zahar, putina sare, 1-2 linguri apa calda si faina. Se framanta un aluat pe care il acoperiti si il lasati 30 de minute in frigider. Dupa ce au trecut cele 30 min, se scoate aluatul si se imparte in 8 parti egale. Se intinde din fiecare cate o foaie care se asaza in forme de tarte unse cu unt. Se acopera fiecare forma cu cate o bucata de hartie de copt si se ingreuneaza cu boabe de fasole. Se coc 20-25 min la 180C. Pentru crema se amesteca iaurtul cu branza de vaci, 60g zahar, siropul si esenta de vanilie. Omogenizam si inglobam frisca batuta bine. Crema obtinuta se asaza pe blaturi si se presara cu fructe. Se tine o noapte la rece pentru ca blatul sa traga un pic de umezeala din crema. Se poate orna cu fistic, menta sau zahar pudra.
Alte retete la fel de delicioase gasiti pe blogul: Iulia's Kitchen.meosiris.blogspot.com/search
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”