IN ACEST ARTICOL:
Asocierea intre peste si fructe de mare, in retete, este preferata de cei mai multi consumatori.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 1 punga creveti congelati
  • paste fainoase
  • legume (ceapa, ardei gras, usturoi, praz)
  • ciuperci
  • 2 catei de usturoi
  • marar
  • patrunjel verde
  • unt

Mod de preparare:

Fierberea pastelor fainoase se face in apa clocotita, in care s-au pus sare grunjoasa si cateva picaturi de ulei de masline, pentru a nu se prinde pastele de fundul cratitei. Nu se spala cu apa rece, dupa fierbere, nici nu se scurg total, pentru a nu se prinde ulterior, de tigaia in care se continua prepararea. Ciupercile se calesc in ulei de masline. Se asezoneaza cu sare grunjoasa si piper boabe, proaspat macinate. Peste ciupercile usor calite, doar cat sa se moaie, se adauga legumele care se unduiesc putin. Decongelarea crevetilor se face in apa clocotita. Crevetii inghetati se pun intr-o sita care se cufunda pentru 15-20 de secunda intr-o cratita cu apa fierbinte. Crevetii decongelati se lasa la scurs, in sita. Pentru a evita stropirea ulterioara, cu ulei fierbinte, crevetii se tamponeaza cu hartie absorbanta. Intr-o tigaie, se incinge ulei de masline si o lingura de unt proaspat, cumparat de la ciobani. Se adauga pentru gust, 2 catei de usturoi si cateva firisoare de ardei iute. Usturoiul se scoate, inainte de a se coace, pentru a evita amareala preparatului. Crevetii se calesc, la foc mare, in amestecul fierbinte, de unt si ulei de masline, pe ambele fete, pana capata o culoare rosiatica. Mare atentie la stropii de lichid fierbinte care sar din tigaie. Se presara piper boabe si sare grunjoasa, proaspat macinate, dupa gust. In tigaie, se amesteca crevetii prajiti cu pastele fainoase, ciupercile si legumele calite. Se amesteca cu grija, toate ingredientele, la foc potrivit, pentru omogenizarea temperaturii intregului preparat. Preparatul decorat cu verdeata tocata marunt se serveste cald. Cine doreste poate sa puna sos de rosii sau un sos alb, de smantana si praz. Preparatul poate fi servit cu o salata de verdeturi (salata verde si leurda sau spanac), ceapa rosie si ridichi, sare grunjoasa, piper proaspat macinat, ulei de masline si zeama de lamaie.

Alte retete culinare descoperiti pe blogul: Munca Protejata


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri