Ingredientele:
- 500 gr carne
- 50 g franzela
- 50 g ceapa
- 3 catei usturoi
- 250 ml suc de rosii
- o lingura zahar
- o foaie de dafin
- faina
- untdelemn
- marar
- piper
- oregono
- sare
Prepararea:
Carnea slaba de porc sau, daca este mai grasa amestecata cu carne de vitel sau piept de pui, se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu franzela, inmuiata numai o secunda in apa rece si bine stoarsa, cu ceapa taiata marunt si calita, un minut, cu 2 linguri de untdelemn si usturoiul taiat marunt.
La tocatura se adauga oul crud, 1/2 lingurita cu sare fina, un varf cutit cu piper, o lingurita cu varf de marar sau patrunjel taiat marunt si se amesteca bine. Se ia cite o lingurita cu varf din compozitie, se pune pe o foaie de nailon, presarata cu o lingurita cu varf de faina, se trece bine prin faina si i se da forma rotunda de bila. Se pune in tava la prajit putin ulei, se asaza in ea chiftelele una linga alta.Dupa ce se prajeste binisor .Intr-o cratita se taie o ceapa,usturoi si se prajeste 1 minut.Se adauga sosul de rosii, se dilueaza cu putina apa si se toarna peste chiftele, cit sa le cuprinda. Chiftelele se desprinda de cratita ca sosul sa intre si sub ele.In sos se adauga o foaie de dafin, un varf de cutit cu oregono, marar sau patrunjel taiat marunt,zaharul si sare dupa gust.Se lasa la fiert 20 minute, ca sa se formeze sosul si sa se ridice untdelemnul.Se servesc calde cu piure de cartofi sau orez(in cazul meu)
Mai multe retete delicioase puteti gasi pe blogul bucatariaparadis-ro.blogspot.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară