12:08, 19 August 2011 publicat în Retete culinare

O reteta gustoasa de chiftele marinate

Ingredientele:

  • 500 gr carne
  • 50 g franzela
  • 50 g ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 250 ml suc de rosii
  • o lingura zahar
  • o foaie de dafin
  • faina
  • untdelemn
  • marar
  • piper
  • oregono
  • sare


Prepararea:

Carnea slaba de porc sau, daca este mai grasa amestecata cu carne de vitel sau piept de pui, se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu franzela, inmuiata numai o secunda in apa rece si bine stoarsa, cu ceapa taiata marunt si calita, un minut, cu 2 linguri de untdelemn si usturoiul taiat marunt.

Citeste si:
7 legume si o sursa inepuizabila de proteine de buna calitate
7 legume si o sursa...

La tocatura se adauga oul crud, 1/2 lingurita cu sare fina, un varf cutit cu piper, o lingurita cu varf de marar sau patrunjel taiat marunt si se amesteca bine. Se ia cite o lingurita cu varf din compozitie, se pune pe o foaie de nailon, presarata cu o lingurita cu varf de faina, se trece bine prin faina si i se da forma rotunda de bila. Se pune in tava la prajit putin ulei, se asaza in ea chiftelele una linga alta.Dupa ce se prajeste binisor .Intr-o cratita se taie o ceapa,usturoi si se prajeste 1 minut.Se adauga sosul de rosii, se dilueaza cu putina apa si se toarna peste chifte


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri