Ingredientele:
- 500 gr carne
- 50 g franzela
- 50 g ceapa
- 3 catei usturoi
- 250 ml suc de rosii
- o lingura zahar
- o foaie de dafin
- faina
- untdelemn
- marar
- piper
- oregono
- sare
Prepararea:
Carnea slaba de porc sau, daca este mai grasa amestecata cu carne de vitel sau piept de pui, se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu franzela, inmuiata numai o secunda in apa rece si bine stoarsa, cu ceapa taiata marunt si calita, un minut, cu 2 linguri de untdelemn si usturoiul taiat marunt.
La tocatura se adauga oul crud, 1/2 lingurita cu sare fina, un varf cutit cu piper, o lingurita cu varf de marar sau patrunjel taiat marunt si se amesteca bine. Se ia cite o lingurita cu varf din compozitie, se pune pe o foaie de nailon, presarata cu o lingurita cu varf de faina, se trece bine prin faina si i se da forma rotunda de bila. Se pune in tava la prajit putin ulei, se asaza in ea chiftelele una linga alta.Dupa ce se prajeste binisor .Intr-o cratita se taie o ceapa,usturoi si se prajeste 1 minut.Se adauga sosul de rosii, se dilueaza cu putina apa si se toarna peste chiftele, cit sa le cuprinda. Chiftelele se desprinda de cratita ca sosul sa intre si sub ele.In sos se adauga o foaie de dafin, un varf de cutit cu oregono, marar sau patrunjel taiat marunt,zaharul si sare dupa gust.Se lasa la fiert 20 minute, ca sa se formeze sosul si sa se ridice untdelemnul.Se servesc calde cu piure de cartofi sau orez(in cazul meu)
Mai multe retete delicioase puteti gasi pe blogul bucatariaparadis-ro.blogspot.com
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice
3 noi terapii celulare aprobate de FDA. 74% dintre studiile aflate în desfășurare sunt dedicate oncologiei
Cancerul de sân triplu negativ (TNBC) în România. Sondaj: 7 din 10 paciente chestionate cu TNBC au până în 50 de ani