Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 750 g prune
- 300 g zahar
- 250 g unt
- 1 praf sare
- 4 oua
- 1/2 plic praf de copt
- 100 g zeamil
- 250 g faina
- 2 linguri pesmet
- 30 g migdale
- 1 plic zahar vanilat
- 3 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
Spalati prunele, le taiati pe jumatate si indepartati samburii. Presarati peste ele 2-3 linguri de zahar. Frecati untul spuma, adaugati un praf de sare si treptat restul de zahar. Amestecati pana se topeste zaharul, dupa care adaugati faina amestecata cu praful de copt si zeamilul iar, la sfarsit,
albusurile batute bine. Ungeti o tava cu unt, presarati pesmetul si intindeti jumatate din aluat. Dati la cuptorul incins 10 minute, dupa care scoateti din cuptor. Intindeti pe toata suprafata prunele, acoperiti cu restul de aluat si presarati cu migdalele taiate. Dati la cuptor inca 40 de minute, dupa care presarati zaharul vanilat si cel pudra.
Sursa foto : tiny banquet committee
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.