12:08, 19 August 2011 publicat în Retete culinare

Un desert minunat, prajitura frageda cu prune!

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Citeste si:
Cum combați eficient depresia
Cum combați eficient depresia
  • 750 g prune
  • 300 g zahar
  • 250 g unt
  • 1 praf sare
  • 4 oua
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 g zeamil
  • 250 g faina
  • 2 linguri pesmet
  • 30 g migdale
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri zahar pudra

Mod de preparare:

Spalati prunele, le taiati pe jumatate si indepartati samburii. Presarati peste ele 2-3 linguri de zahar. Frecati untul spuma, adaugati un praf de sare si treptat restul de zahar. Amestecati pana se topeste zaharul, dupa care adaugati faina amestecata cu praful de copt si zeamilul iar, la sfarsit,
albusurile batute bine. Ungeti o tava cu unt, presarati pesmetul si intindeti jumatate din aluat. Dati la cuptorul incins 10 minute, dupa care scoateti din cuptor. Intindeti pe toata suprafata prunele, acoperiti cu restul de aluat si presarati cu migdalele taiate. Dati la cuptor inca 40 de minute, dupa care presarati zaharul vanilat si cel pudra.

Citeste si:
Top 6 băuturi pe bază de cafea, celebre în toată lumea
Top 6 băuturi pe bază de...

Sursa foto : tiny banquet committee


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri