Dificultate: redusa
Ingrediente:
Aluat:
- 250 g faina
- 1 pachetel drojdie uscata
- 100 ml lapte caldut
- 80 g zahar
- 150 g unt moale
- 1 ou
Umplutura :
- 1,5 kg prune
- 700 ml lapte
- 6 oua
- 1 plic zahar vanilat
- 75 g zahar
- 160 g gris
- coaja rasa de la o lamaie
- 100 g biscuiti,
- 1 plic zahar vanilat
- 2-3 linguri zahar
Mod de preparare:
Framantati un aluat din faina, drojdie, lapte caldut, zahar, unt si un ou. Acoperiti vasul cu un prosop si lasati-l sa creasca la caldura, 30 de minute. Intre timp, preparati umplutura. Prunele se spala si se indeparteaza samburii. Intr-o oala, puneti pe foc laptele, zaharul si zaharul vanilat, iar cand incepe sa dea in clocot adaugati grisul si coaja de lamaie si lasati sa se umfle circa 5 minute, la foc mic. Luati oala de pe foc, adaugati galbenusurile si lasati compozitia sa se raceasca. Framantati inca o data aluatul, il intindeti intr-o tava unsa, ridicandu-l putin si pe margini, acoperiti cu un capac si lasati-l sa creasca alte 15 minute. Biscuitii se sfarama si se presara peste aluat. Bateti albusurile spuma, amestecati cu compozitia de gris si intindeti crema astfel obtinuta peste aluat, iar deasupra se asezati dupa imaginatie prunele. Dati prajitura la cuptor, pana se coace, cam 65-70 de minute Dupa ce se scoate din cuptor presarati zahar vanilat.
Sursa foto : The Shifted Librarian
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.