Dificultate: redusa
Ingrediente:
Aluat:
- 250 g faina
- 1 pachetel drojdie uscata
- 100 ml lapte caldut
- 80 g zahar
- 150 g unt moale
- 1 ou
Umplutura :
- 1,5 kg prune
- 700 ml lapte
- 6 oua
- 1 plic zahar vanilat
- 75 g zahar
- 160 g gris
- coaja rasa de la o lamaie
- 100 g biscuiti,
- 1 plic zahar vanilat
- 2-3 linguri zahar
Mod de preparare:
Framantati un aluat din faina, drojdie, lapte caldut, zahar, unt si un ou. Acoperiti vasul cu un prosop si lasati-l sa creasca la caldura, 30 de minute. Intre timp, preparati umplutura. Prunele se spala si se indeparteaza samburii. Intr-o oala, puneti pe foc laptele, zaharul si zaharul vanilat, iar cand incepe sa dea in clocot adaugati grisul si coaja de lamaie si lasati sa se umfle circa 5 minute, la foc mic. Luati oala de pe foc, adaugati galbenusurile si lasati compozitia sa se raceasca. Framantati inca o data aluatul, il intindeti intr-o tava unsa, ridicandu-l putin si pe margini, acoperiti cu un capac si lasati-l sa creasca alte 15 minute. Biscuitii se sfarama si se presara peste aluat. Bateti albusurile spuma, amestecati cu compozitia de gris si intindeti crema astfel obtinuta peste aluat, iar deasupra se asezati dupa imaginatie prunele. Dati prajitura la cuptor, pana se coace, cam 65-70 de minute Dupa ce se scoate din cuptor presarati zahar vanilat.
Sursa foto : The Shifted Librarian
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară