Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 200 g faina
- 50 g fulgi de ovaz
- 2 linguri zahar
- 1 zahar vanilat
- 100 g unt
- 3 galbenusuri
- 1 lingura rom
- 1 praf de sare
Umplutura:
- 750 g struguri albi
- 4 albusuri
- 1 lingura zahar
- 4 linguri fulgi de ovaz
- zahar pudra
Mod de preparare:
Amestecati faina cu fulgii de ovaz, faceti o gropita la mijloc, puneti toate celelalte ingrediente si framantati. Aluatul astfel preparat se inveleste intr-o folie de plastic si se tine 30 de minute la rece. Apoi il intindeti intr-o tava rotunda si il lasati sa se coaca 15 minute in cuptorul incins. Pastrati cateva boabe de struguri pentru ornat, iar restul - taiati in doua si fara seminte - presarati peste aluat. Bateti albusurile spuma, adaugati zaharul si fulgii de ovaz si intindeti peste boabele de struguri. Decorati tarta cu boabe de struguri, mai lasati 20 de minute la cuptor si cand e gata presarati cu zahar pudra.
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!