Dificultate: redusa
Ingrediente:
Aluatul:
- 8 albusuri
- 200 g migdale, macinate fin
- 175 g zahar
- unt
Crema:
- 8 galbenusuri
- 2 lingurite zahar vanilat
- 150g zahar praf
- 50 g faina
- 250 ml lapte
- 250 g unt
Glazura:
- 1 albus
- 200 g zahar praf
- 1 lingura zeama de lamaie
Ornare:
- 100 g ciocolata neagra
- 350 g fructe de padure
Mod de preparare:
Se pregateste aluatul pentru foi. Se bat albusurile spuma, adaugand treptat zaharul. Se s-a ingrosat, se adauga migdalele macinate fin si se amesteca. Se coc 3 foi pe dosul tavii si se lasa la racit. In acest timp se poate prepara crema. Se freaca untul spuma. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat , pana cand se obtine o compozitie cremoasa, dupa care se adauga faina.Se fierbe laptele, se lasa sa se raceasca, dupa care se toarna peste compozitia de galbenusuri. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza. Se pune vasul la bain-marie, la foc potrivit. Se amesteca incontinuu, pana se ingroasa crema. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si se adauga untul. Se amesteca bine. Cu aceasta crema se umplu foile. Pentru glazura, se bate albusul spuma, adaugand treptat zaharul si zeama de lamaie. Se intinde uniform peste prajitura. Ciocolata neagra se topeste. Se orneaza prajitura cu ciocolata topita si fructele de padure, dupa imaginatia fiecareia.
Sursa foto : nola.agent
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?