Iata o prajitura mai ciudata si cu un gust neobisnuit. Totusi, pentru cei dispusi sa experimenteze, veti descoperi o prajitura interesanta si gustoasa.
Ingrediente:
- 100 grame de unt
- 200 gr zahar
- 4 oua
- 100 grame lapte
- 100 grame melasa
- 450 grame faina
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita praf de copt
- 2 lingurite scortisoara
- 1/4 lingurita nucsoara
- 1/4 lingurita piper
- dulceata la alegere
Mod de preparare:
Frecati bine zaharul cu untul moale si cand obtineti o pasta moale adaugati ouale unul cate unul si apoi laptele. Adaugati faina amestecata cu praful de copt treptat, amestecand dupa fiecare adaugare. Adaugati condimentele si integrati-le in aluat. La final adaugati melasa si amestecati bine ca aluatul sa fie colorat egal. Puneti aluatul intr-o forma unsa in prealabil cu unt si dati la cuptorul incins in prealabil. Se tine pana prajitura se coace complet (depinde de adancimea formei folosite!) si puteti testa cu o scobitoare introdusa in mijloc. Dupa ce aluatul s-a racit il puteti taia in doua si ungeti prajitura cu putina dulceata.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân