Iata o prajitura mai ciudata si cu un gust neobisnuit. Totusi, pentru cei dispusi sa experimenteze, veti descoperi o prajitura interesanta si gustoasa.
Ingrediente:
- 100 grame de unt
- 200 gr zahar
- 4 oua
- 100 grame lapte
- 100 grame melasa
- 450 grame faina
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita praf de copt
- 2 lingurite scortisoara
- 1/4 lingurita nucsoara
- 1/4 lingurita piper
- dulceata la alegere
Mod de preparare:
Frecati bine zaharul cu untul moale si cand obtineti o pasta moale adaugati ouale unul cate unul si apoi laptele. Adaugati faina amestecata cu praful de copt treptat, amestecand dupa fiecare adaugare. Adaugati condimentele si integrati-le in aluat. La final adaugati melasa si amestecati bine ca aluatul sa fie colorat egal. Puneti aluatul intr-o forma unsa in prealabil cu unt si dati la cuptorul incins in prealabil. Se tine pana prajitura se coace complet (depinde de adancimea formei folosite!) si puteti testa cu o scobitoare introdusa in mijloc. Dupa ce aluatul s-a racit il puteti taia in doua si ungeti prajitura cu putina dulceata.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?