Iata o prajitura mai ciudata si cu un gust neobisnuit. Totusi, pentru cei dispusi sa experimenteze, veti descoperi o prajitura interesanta si gustoasa.
Ingrediente:
- 100 grame de unt
- 200 gr zahar
- 4 oua
- 100 grame lapte
- 100 grame melasa
- 450 grame faina
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita praf de copt
- 2 lingurite scortisoara
- 1/4 lingurita nucsoara
- 1/4 lingurita piper
- dulceata la alegere
Mod de preparare:
Frecati bine zaharul cu untul moale si cand obtineti o pasta moale adaugati ouale unul cate unul si apoi laptele. Adaugati faina amestecata cu praful de copt treptat, amestecand dupa fiecare adaugare. Adaugati condimentele si integrati-le in aluat. La final adaugati melasa si amestecati bine ca aluatul sa fie colorat egal. Puneti aluatul intr-o forma unsa in prealabil cu unt si dati la cuptorul incins in prealabil. Se tine pana prajitura se coace complet (depinde de adancimea formei folosite!) si puteti testa cu o scobitoare introdusa in mijloc. Dupa ce aluatul s-a racit il puteti taia in doua si ungeti prajitura cu putina dulceata.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei
România se mișcă: primul milion de euro alocat pentru eliminarea barierelor în calea mobilității sociale
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse