Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 1.2 kg dovlecei
- 200 ml consomme de dovlecel
- 600 ml apa
- 125 g orez
- 200 g carne tocata
- 2 linguri supa de legume
- 1/4 lingurita scortisoara
- sare
- piper
- 25 g unt
- 100 g coriandru proaspat
- 7 catei de usturoi
- 1 l iaurt
- 1 ou
Mod de preparare:
Dovleceii se spala, se taie capatul cu codita. Se scobeste usor miezul si se lasa intr-un castron cu apa si un praf de sare, pentru a se inmuia. Intre timp se prepara umplutura. Se spala orezul si se scurge bine. Se amesteca cu carnea tocata, consomme-ul de dovlecel si se amesteca bine. Se condimenteaza. Cu aceasta compozitie se umplu dovleceii. Se aranjeaza dovleceii umpluti intr-o oala, se adauga apa si se pune la foc sa fiarba. In timp ce dovleceii fierb, se prepara sosul de iaurt. Se topeste untul, se adauga coriandrul si usturoiul curatat si pisat. Se indeparteaza de pe foc si se lasa deoparte. Intr-un castron se bate oul. Iaurtul se pune pe foc, se adauga oul batut si se amesteca incontinuu. Se adauga, apoi untul, coriandrul si usturoiul si se lasa sa fiarba cateva minute. Se scot cu grija dovleceii si se scunfunda in oala cu sosul de iaurt. Se adauga zeama in care au fiert dovleceii si se mai da la fiert pentru inca 10 minute.
Sursa foto : Mandajuice
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară