Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 2 kg carne de porc
- 3 cepe
- 2 ardei grasi
- 4 rosii
- 200 ml vin alb
- 1 lingura cimbru
- chili
- 1 lingurita boia
- sare
- piper
- 1 legatura de patrunjel
Mod de preparare:
1.Pentru inceput, se taie carnea in cuburi mari, de aproximativ 7 -8 cm. Preparam marinata, iar ideal ar fi sa nu facem exces de mirodenii, astfel isi pierde din gustul autentic.
2. Pregatim marinata astfel: punem carnea taiata, apoi ceapa, rosiile, ardeiul gras taiate rondele, vinu alb, mirodeniile. Iar spre final, se amesteca bine cu mana. Aceasta compozitie se da la rece, adica in frigider, timp de minim 3 zile.
3. In ziua gratarului, cand focul este aproape gata, se aseaza pe aceste bete din aluminiu. In cazul in care nu le gasiti pentru a fi procurate, carnea se taie in cuburi mai mici, si se pun pe acele betisoare din lemn des intalnite in comert.
4. O aroma suplimentara a frigaruilor, poate fi si mirosul raspandit de crengute de cires, ce se intrepatrunde cu carnea pusa pe gratar. Gratarul trebuie amenajat astfel cum apare in poza, pentru a fi mai usor de manevrat ustensilele si pentru a fi usor de rotit. Focul trebuie sa fie destul de puternic, dar nu stins cu apa. Iar periodic, la 5-10 min. frigaruiele se intorc. Cand sunt bine rumenite, le scoatem si le asezam pe un platou mare.
Cand sunt bine rumenite, le scoatem si le asezam pe un platou mare.
Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul : culinare.tv
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă