Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 1/4 kg biscuiti
- 1/4 kg nuci macinate
- 100 ml rom
- 50 g zahar pudra
- 200 g gem de caise
- 30 g cacao
- 1 plic cu zahar vanilat
- 100 g visine
Mod de preparare:
Visinile se spala, se curata de codite, se scot samburii si se lasa sa se scurga, pe un servetel. Biscuiti se piseaza bine, prin masina de tocat. Miezul de nuca se prajeste in cuptor, apoi se trece prin masina de tocat nuci. Biscuitii, nucile, gemul de caise, romul, zaharul, cacaua si zaharul vanilat se pun intr-un castron, si se amesteca bine. Se ia din compozitie, cu lingurita cate o bucata de marimea a doua visine, se asaza o visina pe ea, apoi compozitia se aduna in jurul visinei si se modeleaza intre palme in forma de bila.
Bilele se asaza una linga alta pe o tava si se lasa sa se usuce. A doua zi, se orneaza cu glazura de ciocolata.
Concert umanitar pentru victimele cutremurului din Turcia
Ce trebuie să faci în timpul unui cutremur. Ce trebuie să conțină rucsacul de urgență
The Story of Autism rescrie povestea copiilor cu autism şi lansează o campanie de strângere de fonduri
Copiii din Turcia și Siria sunt în risc vital. Salvați Copiii România anunță un mecanism de ajutor imediat