Ce ne trebuie pentru prepararea ei:
Foi:
- 300 grame faina
- 200 grame margarina(eu am pus unt)
- 100 grame zahar
- 2 galbenusuri
- 1 lingura smantana
- 1 plic praf de copt
- 1 lamaie
Umplutura:
- 500 grame urda
- 6 linguri zahar
- 1 legatura marar
- 2 oua
- 2 linguri gris
- 1 plic zahar vanilat.
Mod de preparare:
Topim untul, adaugam coaja de lamaie, zeama de la o jumatate de lamaie si amestecam cu celelalte ingrediente pentru foi. Amestecam bine, apoi lasam deoparte pana preparam umplutura. Aluatul nu este unul legat, asa ca o sa va dea ceva bataie de cap:).Dupa ce umplutura e gata, intindem 2 foi si le asezam in tava cu ajutorul unei hartii de copt. Intre ele asezam umplutura. Pentru umplutura tocam mararul si il amestecam cu celelalte ingrediente. Coacem la 175C, 35 de minute. Dupa ce o scoatem, o lasam putin sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar pudra.
Foarte gustoasa!
Mai multe retete gustoase puteti descoperi pe blogul meosiris.blogspot.com
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate