Ce ne trebuie pentru prepararea ei:
Foi:
- 300 grame faina
- 200 grame margarina(eu am pus unt)
- 100 grame zahar
- 2 galbenusuri
- 1 lingura smantana
- 1 plic praf de copt
- 1 lamaie
Umplutura:
- 500 grame urda
- 6 linguri zahar
- 1 legatura marar
- 2 oua
- 2 linguri gris
- 1 plic zahar vanilat.
Mod de preparare:
Topim untul, adaugam coaja de lamaie, zeama de la o jumatate de lamaie si amestecam cu celelalte ingrediente pentru foi. Amestecam bine, apoi lasam deoparte pana preparam umplutura. Aluatul nu este unul legat, asa ca o sa va dea ceva bataie de cap:).Dupa ce umplutura e gata, intindem 2 foi si le asezam in tava cu ajutorul unei hartii de copt. Intre ele asezam umplutura. Pentru umplutura tocam mararul si il amestecam cu celelalte ingrediente. Coacem la 175C, 35 de minute. Dupa ce o scoatem, o lasam putin sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar pudra.
Foarte gustoasa!
Mai multe retete gustoase puteti descoperi pe blogul meosiris.blogspot.com
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”