O reteta delicioasa de sufleu de conopida

Cald mai este. Iti este totusi foame. Inainte de a-ti lua inima in dinti, sa pregatesti ceva, deschizi cu teama usa la bucatarie, testezi atmosfera si abia intr-un final te hotarasti, sa stai cat mai putin prin preajma aragazului. Daca deschizi geamul, vipia de afara face de nesuportat aerul din bucatarie. Cand se mai racoreste, pe la 7-8 seara, te hotarasti totusi, cu greu, sa pregatesti ceva la iuteala, doar daca nu esti dispus (a) sa te scoli a doua zi cu noaptea in cap, sa prinzi ceva racoare. :(

Cele scrise mai sus nu sunt valabile, in cazul in care la masa, sunt abonati prichindei. Lor nu le este chiar atat de cald incat sa uite de mancare. :)

Sufleul se pregateste destul de repede, chiar daca este nevoie sa dai drumul la cuptorul aragazului si temperatura in bucatarie va creste brusc, cu 6-7 grade C.

Ingrediente de trebuita in reteta: o conopida proaspata (merge si cu buchetele de conopida congelate, dar iarna), smantana, unt, branza de oaie, branza dulce, de vaca, cascaval afumat, oua de gaina, verdeata, iaurt.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Leagăn pentru toată copilăria Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut

Se cumpara o conopida la 1,5 Kg. Se spala sub jet de apa rece. Conopida se opareste intreaga, 8-10 minute (pana se moaie de jumatate), in apa fiarta, in care s-a pus sare grunjoasa.

De ce intreaga ? Riscul sa se fiarba prea tare buchetelele de conopida, este mai redus. Conopida oparita, lasata cateva minute sa se raceasca (timp in care se continua fierberea, deoarece nu am pus-o sub jet de apa rece) se desface in buchetele care se lasa la scurs intr-o sita.

Tine de flerul bucatarului ! Conopida nu trebuie fiarta prea tare, dar nici sa fie cruda. 8) Daca ai fiert-o prea tare si buchetelele se faramiteaza, pune-o sub jet de apa rece, pentru a opri oparirea. Pana capeti flerul, nu este nicio rusine, ca din cand in cand, sa incerci conopida cu varful cutitului, sa vezi cat este de fiarta. :P

Mic secret ! In apa clocotita se pune putina zeama de lamaie, pentru a se mentine conopida alba si frumoasa. Daca ai uitat sa pui zeama de lamaie in apa clocotita, stropeste buchetelele gata oparite, cu zeama de lamaie.

Amesteca branza de vaci, faramitata cu lingurita, cu branza telemea de oaie, rasa.

Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri