Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 300 g biscuiti
- 50 g migdale
- 120 g unt
Umplutura :
- 750 g branza proaspata
- 250 g lapte dulce
- 200 g afine
- 50 ml apa
- 30 g nuca de cocos pisata
- 2 linguri gelatina pudra
- coaja si sucul de la o lamaie
Mod de preparare:
Tocati marunt biscuitii si migadalele. Adaugati untul si amestecati bine. Tapetati o forma rotunda de copt si puneti amestecul de biscuiti, intinzand si pe margini. Coaceţi aluatul timp de 8 minute la cuptorul incins, dupa care lasati sa se raceasca. Amestecati gelatina cu apa si cu sucul de lamaie si lasati sa se dizolve complet in apa ferbinte. Amestecati branza, laptele, nuca de cocos si coaja de lamaie, adaugati gelatina dizolvata si turnati jumatate din umplutura in forma. Presarati afine (pastrati cateva afina pentru decor) peste umplutura si turnati restul de crema deasupra. Lasati sa se raceasca peste noapte. Inainte de a servi tarta, decorati cu afinele ramase.

Sursa foto: laurat
Noile legi ale Educației, aprobate: admiterea diferențiată la liceu și schimbări la Bacalaureat
Admitere liceu 2023. Crește numărul de locuri alocate pentru elevi în anul școlar viitor și scade numărul de locuri pentru învățământul primar
Simulare BAC 2023. Elevii claselor a XII-a susțin prima probă la Limba și literatura română
Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023