Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 250g faina alba
- 50g migdale
- 175g unt
- coaja de la o jumatate de lamaie
- 1 galbenus de ou
- 1 lingura de apa rece
- 6 mere
- 50g de zahar pudra
- suc de la 1 lamaie
- 8-10 cuisoare
Mod de preparare:
Mere se curata de coaja si se taie felii subtiri. Se prepara aluatul. Se amesteca faina cu untul, migdalele, coaja de lamaie, oul si apa. Se amesteca, pentru usurinta, intr-un blender, pana se omogenizeaza. Compozitia se acopera cu o folie si se da la frigider pentru 15 minute. Merele se pun intr-un vas, se adauga zahar, zeama de lamaie si cuisoarele. Se scoate aluatul din frigider, se intind doua foi. Se tapeteaza o tava cu unt si faina, se asaza o foaie, se intinde uniform compozitia de mere, apoi se asaza cea de-a doua foaie. Se strang marginile aluatului, se unge placinta cu un pic de lapte sau ou batut si se dau la cuptor pana se rumeneste.
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei
România se mișcă: primul milion de euro alocat pentru eliminarea barierelor în calea mobilității sociale
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse