Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 250g faina alba
- 50g migdale
- 175g unt
- coaja de la o jumatate de lamaie
- 1 galbenus de ou
- 1 lingura de apa rece
- 6 mere
- 50g de zahar pudra
- suc de la 1 lamaie
- 8-10 cuisoare
Mod de preparare:
Mere se curata de coaja si se taie felii subtiri. Se prepara aluatul. Se amesteca faina cu untul, migdalele, coaja de lamaie, oul si apa. Se amesteca, pentru usurinta, intr-un blender, pana se omogenizeaza. Compozitia se acopera cu o folie si se da la frigider pentru 15 minute. Merele se pun intr-un vas, se adauga zahar, zeama de lamaie si cuisoarele. Se scoate aluatul din frigider, se intind doua foi. Se tapeteaza o tava cu unt si faina, se asaza o foaie, se intinde uniform compozitia de mere, apoi se asaza cea de-a doua foaie. Se strang marginile aluatului, se unge placinta cu un pic de lapte sau ou batut si se dau la cuptor pana se rumeneste.
Sancțiuni mai aspre pentru conducătorii auto din România. Ce noi restricții prevede Codul Rutier
EXCLUSIV. Zile libere pentru fertilizare in vitro, printre cele 13 puncte agreate de sindicate și Guvern
Trotinetele electrice ar putea fi interzise în București. Ce spune Primăria Capitalei
OFICIAL Se prelungește perioada de înscriere la Bacalaureat și se decalează termenul de încheiere a mediilor la clasele a XII-a și a XIII-a