O interesanta reteta de placinta cu mere, ce aminteste de delicioasa placinta a bunicii!

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Citeste si:
Șase metode simple pentru a stimula sistemul imunitar al copiilor...
Șase metode simple pentru a...
  • 250g faina alba
  • 50g migdale
  • 175g unt
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura de apa rece
  • 6 mere
  • 50g de zahar pudra
  • suc de la 1 lamaie
  • 8-10 cuisoare

Mod de preparare:

Mere se curata de coaja si se taie felii subtiri. Se prepara aluatul. Se amesteca faina cu untul, migdalele, coaja de lamaie, oul si apa. Se amesteca, pentru usurinta, intr-un blender, pana se omogenizeaza. Compozitia se acopera cu o folie si se da la frigider pentru 15 minute. Merele se pun intr-un vas, se adauga zahar, zeama de lamaie si cuisoarele. Se scoate aluatul din frigider, se intind doua foi. Se tapeteaza o tava cu unt si faina, se asaza o foaie, se intinde uniform compozitia de mere, apoi se asaza cea de-a doua foaie. Se strang marginile aluatului, se unge placinta cu un pic de lapte sau ou batut si se dau la cuptor pana se rumeneste.

Citeste si:
10 motive pentru a bea Prosecco
10 motive pentru a bea Prosecco


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri