Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 250g faina alba
- 50g migdale
- 175g unt
- coaja de la o jumatate de lamaie
- 1 galbenus de ou
- 1 lingura de apa rece
- 6 mere
- 50g de zahar pudra
- suc de la 1 lamaie
- 8-10 cuisoare
Mod de preparare:
Mere se curata de coaja si se taie felii subtiri. Se prepara aluatul. Se amesteca faina cu untul, migdalele, coaja de lamaie, oul si apa. Se amesteca, pentru usurinta, intr-un blender, pana se omogenizeaza. Compozitia se acopera cu o folie si se da la frigider pentru 15 minute. Merele se pun intr-un vas, se adauga zahar, zeama de lamaie si cuisoarele. Se scoate aluatul din frigider, se intind doua foi. Se tapeteaza o tava cu unt si faina, se asaza o foaie, se intinde uniform compozitia de mere, apoi se asaza cea de-a doua foaie. Se strang marginile aluatului, se unge placinta cu un pic de lapte sau ou batut si se dau la cuptor pana se rumeneste.
România este o zonă de risc pentru bolile care sunt transmise la oameni și la animale prin intermediul căpușelor
Andreea Lichi, fata cu suflet de porțelan și tărie de oțel purtate într-un fotoliu rulant
Victimele nevinovate ale războiului: Un copil ucrainean fuge din țară în aproape fiecare secundă.
Linie telefonică gratuită pentru servicii medicale, pentru refugiații din Ucraina