O reteta delicioasa de friptura Stefania cu orez

Ingrediente:

Pentru friptura: 500 g pulpa de porc, 100 g sunca, 2 cepe mijlocii, 100 g ciuperci, 2 oua, 2 linguri pline de orez, 1 morcov mic, ulei, sare, piper, arome, patrunjel verde.
Pentru garnitura: o cana de orez spalat, sare, piper, 2-3 linguri de ulei, o ceapa mica.

Mod de preparare:

Carnea se curata si se taie in asa fel incat sa aiba o forma lunguiata. De la mijloc se scoate o bucata de aprox. 100 g si se pune deoparte. Apoi friptura se bate pana cand se lateste bine de tot, fara sa se rupa.
Intr-o tigaie se caleste ceapa taiata marunt. Bucata de carne pusa deoparte se da prin masina de tocat, impreuna cu sunca, morcovul si ciupercile.Eu am uitat de ciuperci si le-am taiat marunt. Orezul se fierbe cateva minute in apa.

Apoi se amesteca totul cu ouale si cu verdeata tocata pana se omogenizeaza bine dupa care se pune pe bucata de carne in asa fel incat sa nu acopere in totalitate marginile.
Se niveleaza cu dosul lingurii, apoi se ruleaza carnea si se leaga cu sfoara sau se pun cateva scobitori acolo unde se imbina ca sa nu se desfaca la cuptor. Eu am folosit toate 3 metodele, ca erau prea multe locuri unde carnea se subtiase mult si cedase. Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, se adauga un pahar de apa si se da la cuptorul preincazit la foc potrivit, cu folie peste tava. Dupa 30-40 de minute se scoate folia si din cand in cand se stropeste friptura cu sosul lasat in tava. Este gata cand e rumena. Eu am tinut-o o ora si un sfert la cuptor.
Garnitura se face in felul urmator: ceapa se taie marunt si se caleste foarte usor intr-o tigaie, apoi se pune orezul spalat, se adauga apa sa acopere cu 2 degete mancarea, se da sare (Delikat) si piper. Se lasa sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand sa nu se prinda de fundul tigaii. Este gata cand orezul e moale si mancarea este bine scazuta.

Pofta buna! :)

Mai multe retete gustoase puteti descoperi pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri