O reteta delicioasa de negresa cu ciocolata

Ingrediente:

  • 100 grame ciocolata amaruie
  • 125 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 5 oua
  • 200 gr faina
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 100 grame de biscuiti digestivi

Mai intai am topit ciocolata intr-un vas. Vasul nu este unul special pentru ciocolata, ci este de fapt un bol pentru mixer, dar al carui material permite si topirea ciocolatei sau ajuta aluatul sa creasca mai repede la dospit.

Cum se procedeaza?

Ciocolata am rupt-o bucatele si peste ea am turnat cam 300 gr de apa clocotita. Apa am turnat-o incet, scurgand-o pe marginea vasului. Apoi am inchis vasul cu capacul sau si l-am lasat sa stea 10 minute. Dupa ce am deschis capacul, am scurs apa si in urma a ramas aceasta minunata crema! In timpul in care nu a trebuit sa-mi bat capul cu topitul ciocolatei, am sfaramitat cu mana 100 grame de biscuiti digestivi.

Pentru a lucra in vas am folosit o paleta , foarte practica datorita marginilor elastice. Dupa ce am topit ciocolata am adaugat untul topit si l-am amestecat bine cu ciocolata. Am adaugat ouale unul cate unul amestecand bine, zaharul si apoi incet, incet faina amestecata in prealabil cu sarea si praful de copt.

In aluatul obtinut am turnat la final biscuitii sfaramitati si am amestecat bine. Am turnat compozitia in tava si am dat la cuptor pentru aproape 1 ora, la foc incet. La final a iesit o prajiturica foarte aromata, iar biscuitii i-au dat un aspect cu totul deosebit! ;)

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri