Poate multi dintre voi stiu deja reteta si poate multi deja au pus-o in aplicare pentru ca la cat de usor este de preparat ar fi greu de crezut ca nu ati incercat si voi macar o data (la mine prima oara a fost acum cateva zile, dar cred ca voi repeta in curand). Deci Tiramisu. Fara oua.
De ce avem nevoie: o cutie Mascarpone, o cutie smantana dulce (200 ml), cafea sau ness (cam 300 ml), 20 de piscoturi, 4 linguri de zahar pudra, esenta de rom, citeva linguri de coniac si putina bunavointa.
Branza mascarpone si smantana se freaca impreuna cu zaharul pudra pana se omogenizeaza (mixer sau lingura). Nu va speriati daca respectiva crema nu devine prea tare, dupa cateva ore la frigider totul se rezolva. In final se adauga esenta de rom si 2-3 linguri de coniac.Eu am facut zeama pentru inmuiat piscoturi din ness (ma gandeam ca asta ar fi reteta originala), dar am vazut ca se poate folosi si cafea la filtru. Aici am folosit coniac din belsug si cateva picaturi de esenta de rom. Nessul/cafeaua trebuie sa fie reci.
Rețete de Sărbătoare cu o notă italiană: Espresso Tiramisu și...

Se inmoaie piscoturile in respectiva zeama aromata, se aseaza pe o tava, deasupra punandu-se crema Mascarpone. Un nou rand de piscoturi, un nou strat de crema, pana terminati materia prima. Prajitura tiramisu se pune la rece cel putin 6 ore. Si asta e tot. Usor, nu? Mai ales cand ai toate ingredientele la indemana…
Mai multe retete gustoase puteti descoperi pe blogul foodblog.ro
Top 6 băuturi pe bază de cafea, celebre în toată lumea

Sondaj: Peste jumătate dintre persoanele cu diabet declară că le este greu sau foarte greu să vorbească cu cei apropiați despre hipoglicemie
Studiu: Cum a fost afectată viața profesională și personală a femeilor în timpul pandemiei
Începe a 2-a ediție „Odiseea Tânărului Artist”, concursul național de amploare pentru copiii talentați la artă
Cum pot fi combătute dezavantajele școlii online?