IN ACEST ARTICOL:
O reteta delicioasa de pizza de casa

Nu mai facusem de mult pizza, asa ca acum cateva seri, cand mi-a venit ideea... m-a lovit un fel de pizza frenzy (si tineti cont ca eram doar noi 2)... dar nu a ramas nici o bucatica!

Cel mai greu (desi nu e greu deloc), atunci cand faci pizza, e sa faci aluatul, dupa aia things get really, really easy. Deci sa incep cu povestea aluatului. Pe blat, am facut o gramajoara dolofana din 500g de faina, i-am facut o gaura in mijloc, si am turnat 250ml apa calduta, si jumatate de pachetel de drojdie frecat cu o lingurita de zahar. Am mai adaugat cu 4 linguri deulei de masline + sare&piper.

Cu o furculita, am inceput sa aduc faina de pe margini inspre centru. Incet, incet s-a format un aluat pe care am inceput sa il framant cu mainile, (daca e prea umed mai adaugati un pic de faina) pana ce a capatat o consistenta elastica - sa nu va sperie ideea de framantat (la mine a durat aproximativ 5 minute). Am pudrat aluatul cu faina si l-am pus intr-un bol mai marisor la crescut, acoperit cu un prosop. E bine sa puneti aluaturile cu drojdie intr-un loc cald la crescut - al meu s-a odihnit pe calorifer :p

Asa.. so the hard part is over. Urmatorul pas a fost sa fac sosul de rosii. Intr-o tigaie, am pus 2 linguri de ulei de masline, 2 catei de usturoi rasi pe razatoarea mica, cateva frunzulite de busuioc, o conserva de rosii tocate, si o lingurita de zahar. Am lasat totul sa bolboroseasca 10 minute, si am stins focul.

Prima pizza a fost o Margherita - that is pe blatul intins subtire intr-o forma pseudo-rotunda, am pus sos de rosii (vreo 3 linguri), si am rupt bucatele de mozzarella pe deasupra.

Am bagat-o in cuptorul intins, pe raftul de sus, timp de 5-6 minute, si apoi am decorat-o cu frunze de rucola tavalite printr-un pic de ulei de masline&zeama de lamaie, si cateva feliute de jambon Serrano. Pe urmatoarea am pus sos de rosii, mozzarella, feliute de chorizo, ardei iute si cateva frunzulite de patrunjel

Cum imi mai ramasese un pic de aluat, am facut si niste focaccia. Am ras 2 catei de usturoi, peste care am turnat 3 linguri de ulei de masline, vreo 2 ardei iuti uscati zrdobiti, sare si patrunjel tocat. Am intins aluatul, l-an uns cu uleiul aromat, si la-m bagat la cuptor - dupa 10 minute, am scos o focaccia minunat de crocanta si aromata...

Pe asta n-am impartit-o cu nimeni. It was all mine mwahahaha :p

Mai multe retete gustoase puteti descoperi pe blogul leblogpiquant.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri